ערכי כדוריות לבנות נמוכים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/01/2018 | 11:48 | מאת: גלית. ז

שלום רב! בת 49 לאחר cva, tia, אבלציה בשל af, נשאית של fvl, mthfr, pt20210. נוטלת קורלן 10מ"ג, אליקוויס 10מ"ג, ליריקה 500מ"ג ביום. חליתי בסינוסיטיס וטופלתי באוגמנטין פעמיים ביום , יש לציין שטופלתי בתרופה זו מס פעמים במהלך השנה, הגעתי למיון בשל שינויים באקג. בבדיקות מעבדה נמצאו ערכי כדוריות לבנות מתחת ל 2000 ונוטרופילים 570. מה הסיבה לכך? האם יש קשר בין הטיפול התרופתי הקבוע שאני נוטלת לערכים אלה? האים האוגמנטין יכול ליצור שינויים כאלה למרות שטופלתי בעבר ולא הייתה בעייתיות? סליחה על המלל הרב ותודה רבה מראש על התגובה .

אחת הסיבות לירידה בכדוריות הלבנות היא זיהום אך אז המספר צפוי להתאושש ולכן חשוב לחזור על ספירת הדם. לגבי התרופות- על פניו אין קשר ברור אך לא יודעת מהי התרופה קורלן?

22/01/2018 | 21:10 | מאת: גלית ז.

שלום רב. תודה רבה על התגובה המהירה. קורלן היא תרופה הניתנת ללב, בעלון התרופה, לא מוזכרת תופעת לוואי של ערכי כדוריות דם לבנות נמוכים. . ערך הנוטרופילים במגמת ירידה הגיע ל 540. עלי לדאוג? בברכת ליל מנוחה.

במידה וערכי כדוריות הדם לא יעלו לערך הבסיסי ממליצה לפנות לבירור המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה