אנמיה מחסור בברזל ובפריטים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/01/2018 | 09:25 | מאת: בת 7

שלום עקב חולשה ועייפות נתגלתה אנמיה . המוגלובין 8.7 פריטין 5.1 וברזל נמוך.קיבלתי עירוי של פרינג׳קט ולאחר שבועיים ההמוגלובין עלה ל 11. דם סמוי,גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקין. לאחר שבועיים נוספים ההמוגלובין ירד ל 10.8. הופניתי להמטולוג עדיין לא הייתי ואני מאד מודאגת. מה יכולה להיות הסיבה לנ״ל. אשמח לתשובה מהירה.

לירידה בהמוגלובין יכולות להיות סיבות רבות ושונות כמו דימום, מחלה דלקתית פגיעה כלייתית ועוד ועוד. לכן קשה לדעת בלי להכיר בדיוק את נסיבות המקאה. בנוסף יכול להיות שיקח זמן להמוגלובין להתאושש מחסר הברזל.

מנהל פורום המטולוגיה