אנמיה עקב דלקת בברך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/01/2018 | 18:42 | מאת: איה

היי, אני סובלת מאנמיה עקב דלקת בברך שמתבטאת בכדוריות דם אדומות קטנות, אני לוקחת b12+חומצה פולית של אלטמן, כשפניתי לבית מרקחת לרכוש תוספת מזון של ברזל הרוקח אמר שחומצה פולית היא ברזל, ככל הידוע לי חומצה פולית היא ויטמין וברזל הוא מינרל, האם אני טועה? ואם לא מה עליי לקחת כדי לטפל בסוג זה של אנמיה? תודה מראש

חומצה פולית אינה ברזל. כדי לדעת האם יש צורך בויטמינים יש לבדוק את רמתם בדם. הבדיקה הטובה ביותר להערכת מחסני הברזל היא פריטין. כמו כן ניתן לבדוק רמת ויטמין B12 וחומצה פולית. לציין כי במקרים של דלקת כרונית קיימת אנמיה למרות שרמות הויטמינים תקינות. במידה ויש אנמיה משמעותית ללא הסבר אני ממליצה לפנות לבירור אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה