טיפול ב Mthfr הומוזיגוט בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/10/2017 | 19:11 | מאת: דורית

שלום רב, אני בתחילת הריון לאחר ivf pgd בשל חוסר כרומוזומלי. בבדיקות לקרישיות יתר שביצעתי לפני שהתחלתי ליטול גלולות (ב 2011) נמצא כי אני הומוזיגוטית ל mthfr בנוכחות הומוציסטאין תקין. המלצת ההמטולוג הייתה ליטול חומצה פולית 5 מ"ג כל הזמן קבוע ובפרט בהריון ללא צורך בטיפול מניעתי נוסף או בעת הריון. שאלתי היא האם יש צורך לחזור על הבדיקות? יש משהו שיכול להשתנות? (פרט לmthfr הומוזיגוט והומוציסטאין שהיה תקין כל שאר הבדיקות היו תקינות). שאלה נוספת היא האם בעת הריון יש צורך גם במדללי דם דוגמת קלקסן? מכיוון שנאמר לי ש mthfr מגיב רק ל 5 מ"ג חומצה פולית. תודה רבה מראש וחג שמח.

מוטציה בmthfr היא מצב שכיח, במידה ויתר הבירור תקין - אין מדובר ביתר קרישיות, ואין צורך בהתייחסות מיוחדת.

מנהל פורום המטולוגיה