המוגלובין נמוך וברזל תקין בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/09/2017 | 09:49 | מאת: יעל

שלום רב, אני בהריון בשבוע 27+4. במסגרת בדיקות דם שעשיתי בתחילת חודש יולי התברר שההמוגלובין שלי נמוך (9.8), mcv 87.3, אך הברזל ושאר הדברים שלמיטב הבנתי משפיעים על ההמוגלובין תקינים (ברזל 155.9, טרנספרין 292, חומצה פולית 16.36, פריטין 41.5, b12 356.6). בשלב זה כבר נטלתי פרנטל של אלטמן המכיל ברזל וחומצה פולית. רופא הנשים שלי אמר להוסיף לזה 2 כדורי פולקס ביום, למרות שהברזל תקין. בבדיקה מלפני מספר ימים נראה שההמוגלובין לא עלה(9.9) והברזל ירד למרות כל הכדורים (עדיין בטווח הנורמה). הערכים שיצאו: mcv 91.2, ברזל 124.7, חומצה פולית מעל 24, פריטין 26.6, b12 261.8. רופא הנשים נתן לי הפניה להמטולוג אך התור שנקבע לי הוא לחודש וחצי לפני הלידה, מה שלא משאיר הרבה זמן לטיפול. אני מאוד בלחץ כי על פניו הרופא לא מבין מדוע יש לי אנמיה. אשמח לדעת ממה זה עשוי לנבוע או אילו בדיקות כדאי לעשות לקראת התור להמטולוג כדי שכשאגיע לפחות יהיה לו את המידע הרלוונטי.

במהלך הריון יש ירידה בהמוגלובין כחלק מההריון עצמו ,גם כשאין חסר ברזל ויכול להיות שזו הסיבה. כחלק מבירור אנמיה רצוי להשלים בדיקות דם למדדי דלקת (CRP שקיעת דם) ומדדי המוליזה ( כולל בילירובין, LDH ורטיקולוציטים). לדעתי ניתן להמשיך לעקוב אחר ההמוגלובין להמתין לתור להמטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה