נגישות
נגישות

שברים בצלעות...אוסטופורוזיס בגיל 42

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה בשיתוף מרכז רפואי רבין

22/01/2004 | 14:11 | מאת: זאבה

שלום רב אני בת 42 מגיל 35 עברתי כריתת שחלות ורחם עקב אינדונטריוזיס... אמרו לי ליתכן שאחלה במחלה הנוראית של אוסטופוריזיס רק לא תארתי לעצמי שכה מהר. כרגע יש לי 2 צלעות שבורות והשד יודע איך... אני חולת SLE מיפוי עצם הדגים מוקד בצלע 2 מקדימה ומאחור... כתוב שהממצא יכול להעיד על טראומה...הכאבים כאבי תופת..עברו כבר 11 יום מה עלי לעשות כעט? אני מתחילה פוסולאן בלב כבד פוחדת מפגיע בכבד... שמעתי על זריקה הניתנת בב"ח באישפוז...? אנא תשובותיך והתיחסותך לשאלות- 1. מה עלי לעשות כעט ?כתוב בפענוח לערוך צילומי רנטגן האם יראו דבר מה? מה עוד יכול להיות בטראומה? 2. מהי ה"זריקה" שמחליפה את הפוסולאן? ובקיצור...מה יהיה עלי בגיל כה צעיר. המון המון תודה ומצטערת על מצב הרוח הירוד בדר"כ אני אופטימית אבל הפעם... אני פשוט המומה מעט. זאבה

לקריאה נוספת והעמקה

זאבה שלום צר לי על מצב וחרך הירוד. אין לי ספק שעלייך לפנות לקבל ייעוץ רפואי אלא שתכתובת אלקטרונית אינה יכולה להחליף בדיקה בפועל. בהחלט יש מספר גורמים להופעה של אוסטיאופורוזיס אצל אישה כמוך: הפסקת מחזור בגיל צעיר SLE - לופוס כמו מחלות דלקתיות אחרות מעלה סיכון לאוסטיאופורוזיס. לעיתים לא רק המחלה אלא גם התרופות שנזקקים לטיפול בה ( כגון סטירואידים). לגבי זריקה שמחליפה את פוסלן - מדובר בטיפול שנמצא עדיין בשלבי מחקר בחיתוליו ולכן אינו אקטואלי לגבייך. שוב, אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ בשאלת בירור וטיפול באוסטיאופורוזיס על ידי רופא מומחה למחלות עצם. ניתן לבוא למרפאתנו או למרפאה מטבולית אחרת. בברכת רפואה שלמה

26/01/2004 | 22:34 | מאת: פזית

שלום רב אני בת 49 אחרי כריתת רחם בגיל 35 .סובלת מפריצת דיסק בגב התחתון . מדלקת פרקים ניוונית מטופלת ב- plaquenil . לפני שנה וחצי התגלה לי אוסטוופורוזיס והתחלתי לקבל פוסלן. היום לאחר בדיקה יש שיפור בצפיפות העצם ,לדברי הרופא אני צריכה להפסיק את הפוסלן ולהשאר במעקב בלבד . שאלתי האם אני צריכה להפסיק את הפוסלן ? והאם הפסקת הפוסלן תחזיר אותי למצב התחלתי של אוסטוופורוזיס ? תודה פזית

01/02/2004 | 10:45 | מאת: קטי-יעל

זאבה חמודה! אני כל כך מבינה אותך... אני בת 44 כיום ןלפני 6 שנים היה לי שפעת,עם שיעול חזק. באיזשהו שלב של שיעול -הרגשתי כאב עז והיתי בטוחה שמשהו נקרע לי מבפנים.כאילו טחול נפרד מהגוף.ממש, ממש כאב עז עד עילום. לאחר בדיקות של צילומים וצפיצות עצם ומיפוי עצם וכ"ו נודע לי כי נשברו לי 4 צלעות. חשבתי שאני היחידה, אך לאחר סבל של חודשיים - שלוש עם אישפוזים וכאבי תופת,שמעתי עוד מיקרים מאוחר יותר נבדקתי לאוסטיאופורוזיס ואיך לא??? וודאי שאני סובלת מזה. פוסאלן + דיזוטיאזיד . מה אגיד לך? ישר כוח!! זה לא עובר מהר, לוקח זמן, אבל בסוף זה כן עובר, הבעייה היא שאנו לא שולטים על זה. כל פעם שאני משתעלת - כולי בחרדות. תשתדלי לנוח יותר, לא לעשות תנועות חדות, את חייבת עזרה בבית והמון עזרה רוחנית! תפעילי את כל החברים והקרובים! אני איתך חמודה. אשמח לעזור לך בעיצות מהניסיון. המון בריאות וכמה שיותר מהר!!!!

07/02/2004 | 13:15 | מאת: זאבה

אשמח לשמוע ממך

07/02/2004 | 11:28 | מאת: ורדה

שלום רב הנני בת 49 וסובלת מאוסטופורוזיס. השבוע שברתי צלע כתוצאה מתנועה לא נכונה, דבר שקורה לי בפעם החמישית בעשר השנים האחרונות. הנני מטופלת בפוסלאן שבועי כארבע שנים ולמרות זאת הצלעות שלי ממשיכות להשבר. שאלתי היא כיצד מגיעים לטיפול במרפאה המטבולית במרכז רבין, במיוחד לאור העובדה שרופא המשפחה שלי טוען שאין בכך צורך, ואין שום מעקב לגבי מצבי (פרט לכך שאני עושה אחת לשנתיים בדיקת צפיפות עצם מתוך יוזמה שלי וללא כל הפניה רפואית). בנוסף לכך ברצוני לדעת האם קיימת בדיקת צפיפות עצם המתמקדת בצלעות, מאחר ועד כמה שידוע לי הבדיקה שנעשית מראה את מצב עצם הירך ועמוד השדרה. אודה לכם מאד על תשובתכם.

לורדה שלום אין בדיקת צפיפות עצם לגבי הצלעות בלבד. להגיע למטבולית בביח בילנסון יש ל צלצל למוקד זימון תורים 03-9376666 ולבקש תור למרפאה מטבולית להיתראות