אוסטאופרוזיס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/06/2004 | 20:34 | מאת: גדי

ד"ר ורדה אשד שלום, בעברי, בשנת 1973 סבלתי מ-goodpasture syndrome. טופלתי כ-4 שנים במנות גדולות של קורטיזון וציקלופוספמייד. היום אני נמצא במעקב בלבד (אמנם תפקודי כליות נמוכים מעט 50-60 cct אך יציב). לפני מספר שנים החלו להופיע אצלי כאבי גב תחתון עזים. בצילומי רנטגן וב-ct נצפו שינויים ניווניים בחוליות l4-l5. בבדיקת צפיפות העצם מצאו בחוליה L4- נמדד T-SCORE :-2.8 80% בירך ימין נמדד T-SCORE:-1.5 91% שאלתי: האם ייתכן כי כי בצילומי הרנטגן לא ייראו סימני אוסטאופרוזיס לאור הערכים הנ"ל וכתוצאה מכך ייגרמו לי כאבי גב תחתון אשר מגבילים מאוד את תפקודי בברכה ובתודה גדי

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2004 | 07:45 | מאת: דר' ורדה אשד

גדי שלום. מספר נקודות: 1. ייתכן בהחלט שצילומים לא הראו אוסטיאופורוזיס - תלוי מאוד בבודק. 2. יש לוודא שאין שבר ממשי באחת החוליות הגורם לכאבך. ניתן להיעזר פרט לצילומים גם במיפוי עצמות לשם כך 3. בקשר לגורמים לאוסטיאופורוזיס אצלך - ייתכן קשר כפי שציינת לטיפול בסטירואידים בעבר. גורם נוסף שעלול להשפיע - התיפקודי הכלייתי הלקוי. ממליצה לך מאוד לפנות לרופא מומחה בתחום להערכה מלאה וטיפול מתאים. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים