טיפול במיקרופגים על עצם בית חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

08/08/2004 | 20:52 | מאת: אש

לאחר ניתוח מסתם היזדהמה עצם בית החזה ע"י חידק סטפאירוס לאחר ניקוי העצם היתגלה שהחידק אכל מהעצם (חורים) הטיפול שבוצע הוא ע"י מקרופגים עברו 48 שעות ואין אינדקציה לכך שהטיפול עובד מכיוון שכך המלצת הרופאים לחתוך את העצם ולהחליפה שאלתי : 1. מהוא תווך פעולה סביר למרקרופגים. 2. האם יש טיפול אחר אשר ניתן לנסות ליפני החלפת העצם. 3. מהם שמות המומחים בארץ או בחול בתחום. גיל החולה 69 ברי בדרך כלל עבר זיהום דומה ליפני שנתיים וטופל בגרמצין. בנוסף ישנם מערכות נוספות שאינן מתפקדות כראוי. 1.רמת רעלים בדם גבוה למרות מתן שתן ואבנים בכליות. 2.דלקת ריאות מאותו חידק שכנראה בשלבי סיום 3.החולה מונשם טיפולית ומטושטש במשך שבוע בהכרה ומגיב . 4.החולה מקבל אורבנין וגרמצין אשמח לתשובה מהירה

09/08/2004 | 21:43 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

לא ברור מתי היה הניתוח על כל פנים מתואר חולה לאחר ניתוח לב שפיתח זיהום עמוק בעצם החזה. כאשר הזיהום אינו עמוק מאוד ניתן להשתמש במקרופגים, ואקום או טיפול שמרני עם פצע פתוח לניקוז, זאת כמובן בנוסף לאנטיביוטיקה מתאימה. כאשר טיפולים אלה לא עוזרים הפתרון הוא ניתוח פלסטי בו מנקים את האיזור המזוהם וממלאים את החלל שנוצר בשריר. פתרון זה מבוצע ברוה המרכזים בארץ ובעולם ע"י כירורגים פלסטיים. ברוה המקומות בהם יש מחלקות לניתוחי לב קיימת בדר"כ גם יחדה לכירורגיה פלטית הנותנת מענה לבעיות מסוג זה.

10/08/2004 | 17:41 | מאת: אש

מהם ההשלכות לגבי תפקוד של החולה לאחר הניתוח? כאשר ישנה אכילה מסוימת של העצם אך הזיהום נרפא מהו הטיפול במיקרה זה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה