אי ספיקת לב- מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

20/03/2015 | 22:02 | מאת: טל

אבי, בן 70 חולה סכרת (הזרקות). לפני כ-20 שנה עבר ניתוח להחלפת מסתם אורטלי (מכני) וחלק מאבי העורקים. מאז במעקב מכון הלב. לאחרונה הדרדר תפקוד המסתם המיטרלי. בעקבות כך סובל מבצקות (בעיקר ברגליים). נוטל תרופות באופן קבוע כולל פוסיל במינונים גבוהים , מה שכנראה פגע גם בתפקוד הכליות. כרגע מופנה לייעוץ אצל כירורג לב. האם בוצעו בעבר החלפת מסתם מיטרלי לאדם עם מסתם מכאני? האם אחוזי ההצלחה של החלפת מסתם מיטרלי הם גבוהים ובאיזו שיטה מבוצעת היום ? תודה רבה

25/03/2015 | 11:23 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, לפי תיאורך אביך זקוק לניתוח לתיקון או החלפה של המסתם המיטרלי. שיטת הניתוח הינה חתך חוזר דרך בית החזה. ניתוחים כאלו בוצעו בעבר ומבוצעים כיום בחולים אחרי ניתוח להחלפת מסתם. הסיכון הניתוחי מעט מוגבר בחולי ניתוח חוזר אבל בסך הכל אחוזי ההצלחה טובים בהצלחה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה