ניתוח כן או לא

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

22/01/2015 | 08:23 | מאת: שימי

שלום, בן 36 לפני חצי שנה אוטם תחתון וצנתור rca חסימה כרונית לlad לא נפתחה גם בצינתור אלקטיב לפני כחודשיים. הומלץ lima to lad/ סה"כ מרגיש טוב מאוד,בדיקת מאמץ שלילית לאיסכמיה אקן לב תוצאות טובות, מטופל ע"י תרופות ומעקב. ערכתי כמה התייעצויות וכולם התחילו בהתלבטות לגבי נחיצות ניתוח והסתיימו בהמלצה לניתוח מכיוון שlad מתמלא מכיוון rca שפתוח בעזרת סטנט.(אם היה פתוח טבעי ההמלצה הייתה שונה ?) -יש לציין שלפני 18 שנה עברתי השתלת מח עצם בעקבות לוקמיה, כמו שציינתי אני מרגיש טוב מאוד, ללא תעוקות חזה או קשיי נשימה אוכל מאוזן , הפסקתי לעשן , התחלתי לעשות הליכות .. בגדול החלטתי לא להחליט בעניין הניתוח.. האם אני מסכן את עצמי יותר מדי? האם סטנט יכול להיחסם ללא תסמינים מוקדמים? והאם לא עדיף לחכות עם ניתוח גדול שכזה לגיל מאוחר יותר.. כיום עם ילדים קטנים ותינוק.. כולי בחששות והתלבטויות אשמח לכל מידע / הסבר / עצה תודה מקרב לב!

23/01/2015 | 19:08 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, קשה לדעת מה לענות בלי לראות את הצינתור עצמו. תלוי מה גודלו של עורק ה-LAD ואיך נראים שאר כלי הדם. הסטנט יכול להחסם ללא סימנים מקדימים ואז תהיה בעיה באספקת הדם גם ל-LAD. זה חשוב בעיקר אם מדובר ב-LAD גדול המזין אזור חי של הלב (לדעת זאת עלי לראות צינתור, אק"ג ואקו). חשוב לציין שהניתוח הוא בסיכון נמוך. עושה רושם שמספר רופאים כבר חשבו כי עליך לעבור ניתוח ולכן סביר להניח שזו התשובה. אשמח לייעץ לאחר שאראה את הצינתור. ניתן לתאם פגישה בטלפון 03-9376708. בברכה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה