ניתוח החלפת מסתם,, לבצע בשיטת רוס או למכני ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/12/2014 | 02:00 | מאת: יהודה

שלום רב, הריני בן 38 ומועמד לניתוח החלפת מסתם אורטלי לאחר שבבדיקת האקו במאמץ האחרונה התגלה שטח חתך של 0.6 ולאחרונה חלה ירידה בכושר. הומלץ לעבור ניתוח ע"י הקרדיולוג ושאלתי היא איזה ניתוח יתאים לי ולאורח החיים שלי, האם מסתם מכני או ניתוח בשיטת רוס. אני בעל אורח חיים ספורטיבי ועובד פיזית, הרעיון של לקחת קומדין כל החיים ולשמוע את תיקתוקי המסתם כל הזמן מאוד מרתיעים אותי, מצד שני לא הייתי רוצה לעבור עוד ניתוחים בעתיד. אשמח להתייחסות ולעזרה בהחלטה, תודה.

14/12/2014 | 21:46 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, ניתוח ROSS אינו מבוצע בכל מחלקה בארץ. הניתוח אכן חוסך את הצורך בשימוש בקומדין אבל רוב הסיכויים שתזדקק להתערבות נוספת בהמשך. ייתכן ותוכל לעבור טיפול צנתורי ולא ניתוחי אבל אי אפשר לדעת בוודאות. היתרון הגדול של המסתם המכני הוא משך החיים הארוך שלו. חלק מהאנשים לא שומעים את תקתוק המסתם. לגבי קומדין, חשוב לזכור שיש כיום מסתם מכני חדש שנמצא במחקר וייתכן ולא ידרוש שימוש בנוגדי קרישה בעתיד חשוב לציין שההמלצה בגילך היא למסתם מכני בברכת בריאות שלמה, ד"ר איתן שניר

15/12/2014 | 21:35 | מאת: יהודה

תודה רבה על התשובה וההתייחסות. ההתלבטויות ממש קשות עד כדי כך שאי אפשר להגיע להחלטות. 1. האם לאחר שמבצעים החלפה למסתם ביולוגי ניתן להחליף אותו למסתם מכני כאשר הוא מתקלקל ? 2. מה לגבי ניתוח זעיר פולשני ? איפה אפשר לבצע כזה ניתוח ? האם מעבר לאסטטיות, הניתוח הזה יותר קל למנותח והוא טוב כמו ניתוח סטנדרטי דרך ניסור עצם בית החזה ?

21/01/2015 | 08:31 | מאת: חיים

ד"ר, האם תוכל לומר את שמו של המסתם החדש וכיצד ניתן למצוא התקדמות בפיתוחו?

18/05/2015 | 22:37 | מאת: זיו

בגיל 49 עברתי את הניתוח שבוצע עי פרופ וידנה, על פי המלצתו של הרב פירר. היום 14 שנה אחרי, שני המסתמים עובדים לתפארת. בלי קומדין והכל בסדר.

06/03/2019 | 18:01 | מאת: גילי

הבן שלי בן 21תכף הוא צריך להחליף מסתם אורטלי הוא לא בנוי למסתם מכאני מכיוון שהוא ספורטאי ואינו יכול לדאוג הכי לעצמו זה מפחיד אותו המחשבה למדלל דם האם שיטת רוס טובה? ואם כן אז במידת הצורך אחרי שנים יצטרך להתעסק עם 2 מסתמים האם יוכל שוב להחליף לביולוגי אייך זה עובד

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה