אוושה סיסטולית?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

07/09/2014 | 01:33 | מאת: נ

אני בת 20, עקב התקף אסתמה ביקרתי היום במיון עם קוצר נשימה הולך ומחמיר, ובבדיקה הפיזית ציין הרופא בין היתר-"אוושה סיסטולית 1\6 מקסימלית ב LSB ללא הקרנה. הוצע לה לבצע צילום חזה-סרבה". אז סירבתי לצילום כי אני יודעת שאין טעם משום שזה התקף אסתמה ותו לא וחבל לי על הקרינה (כבר עברתי המון בדיקות מקרינות השנה כולל שני CT), אך מהי אותה אוושה? האם יש צורך להמשיך לבדוק בעניין? תודה

07/09/2014 | 20:41 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, את השאלה יש להפנות לפורום קרדיולוגיה. אני ממליץ על הפורום של ד"ר טלי פורטר מבילינסון ב-YNET. בברכת בריאות שלמה, ד"ר איתן שניר מצורף קישור http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2696-12409,00.html

09/09/2014 | 03:06 | מאת: נ

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה