מסתם באורטה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

21/04/2014 | 19:34 | מאת: אורי

בסוף 1981 הושתל לי באיכילוב מסתם אאורטה מסוג ביורק דיסקית אחת. מה אורך חייו של מסתם כזה? האם צריך להחליף אותו בהמשך? אם יצטרכו לטפל גם במסתם המיטרלי, האם מחליפים גם את המסתם הזה כשעושים ניתוח? האם מסתם כזה יכול לגרום לריבוי הפרעות קצב שמהם אני סובל?

22/04/2014 | 08:43 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, משך חייו של מסתם מכני, האופן תיאורטי, הוא לכל החיים. שמירה על INR תקין היא קריטית לשמירה על תפקוד תקין של המסתם. אין סיבה להחליף את המסתם לאחר זמן מסוים אם לא התגלתה בעיה בפעולתו. זה נכון גם אם תצטרך ניתוח לב אחר. מאיזה הפרעות קצב אתה סובל? אין בדרך כלל קשר בין החלפת מסתם אאורטלי לבין הפרעות קצב (למעט חסם הולכה עלייתי חדרי) בברכת המשך בריאות שלמה, ד"ר איתן שניר

22/04/2014 | 10:18 | מאת: אורי

לדר איתן שניר תודה על התשובה הפרעות הקצב שונות מידי תקופה דוגמית NORMAL BEATS TOTAL 62511 APB S 11 STV S 0 VENTRIKULAR TOTAL 46060 AVG 1852 /HR 43.4% OF TOTAL VPB S 11301 AVG 454 /HR 10.7 % OF TOTAL COUPLETS 7808 TRIPLETS 152 V-RUN 18 LONGST 6 BEATS VT S 4 LONGST 5 BEATS FASTES 153 BPM QRS TOTAL 106042 PVC S ממקורות שונים אני מבקר מידי פעם במרפאת קצב ובמרפאת מסתמים אבל תועלת רבה אין לי כשהדופק "סוער" היכולות שלי פוחתות עוד יותר... והאי ספיקה גוברת

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה