ניקוז מיים בריאות לאחר ניתוח מעקפים שני .

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

02/01/2013 | 19:44 | מאת: merav

שלום אבא שלי בערך בסביבות גיל 70 עבר ניתוח מעקפים חוזר , לאחר הניתוח גילו לאבא מיים בריאות בוצע ניקוז הוצא בערך 1.5 ליטר מיים - כרגע יש שיפור ואבא נושם יותר טוב אבל חשוב לי לדעת מה זה אומר , מה ההשלכות , האם יתככן ולא כל המיים נוקזו , ומה אתה ממליץ להמשך מעקב ? ? ?

08/01/2013 | 06:19 | מאת: ד"ר ארז שרוני

הסיבות להצטברות נוזלים בחלל בית החזה ואופי הנוזל שונה בהתאמה לזמן העובר מניתוח: בתחילה מייד לאחר הניתוח - הצטברות של דם ישן מאוחר יותר - נוזל האופייני לדלקת שאינה זיהומית המופיעה לאחר ניתוח לב (לא בכולם - עד 30% מהחולים) או אי ספיקת לב. בכל מקרה, הטיפול מכוון להקל על עבודת הנשימה ולטפל בגורם שגרם להצטברות הנוזלים. לא תמיד ניתן להוציא את כל הנוזל. המשך מעקב, מתחייב. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה