הפרשות שבועיים אחרי ניתוח לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

02/02/2012 | 14:56 | מאת: שיר

שלום רב, אבי עבר ניתוח מעקפים לפני שבועיים , בהתחלה היו הרבה התקפות שיעול וכאבים, עכשיו השיעול נרגע עם זאת ההפרשות הנוזליות לא פוסקות. ע"פ בי"ח אלו הפרשות נוזלים בלבד לא זיהומיות, אך הסיבה לא הייתה ברורה לכן אבי חובר למכשיר שאמור היה לנקז את הנוזלים, זאת לאחר שהנקזים מהניתוח לא צלחו, גם פעולת המכשיר לא עזרה. היום התבשרנו שלאחר צילום סי.טי התברר שעצם בית החזה לא מחוברת כיאות ולא ברור אם זה מה שגרם לנוזלים או שהנוזלים גרמו לזה, ע"פ הרופאים, הם נוטים לעשות ניתוח חוזר ע"מ להצמיד את העצם וטוענים שזה אולי יפתור את עניין ההפרשות. אני מבקשת לדעת אם ישנו טיפול מומלץ אחר האפשרי במקרים שכאלה? האם הניתוח שגרתי? מה הסיכוי שיפתור את הבעיה? אודה לך מאוד על תשובה מהירה.

03/02/2012 | 14:53 | מאת: ד"ר ארז שרוני

שיר שלום, הפרשות סרוטיות לא מזוהמות מהפצע הניתוחי לא שכיחות אולם קיימות ומוכרותף הסיבות נעות מזיהום (השכיח) ועד הפרשות נוזליות צלולות עקב דלקת שאינה זהומית (PPS - פוסטפריקרדיוטומי) ועד אי ספיקת לב והפרשות הנובעות מעודף נוזלים המתנקזות מהמקום הקל ביותר במקרה זה החתך הניתוחי. לענינו של אביך - במידה ועצם בית החזה אינה מאוחה +הפרשות פתרון ניתוחי נראה כסביר ביותר מפני שמעבר לפתרון המיידי לעצם ניתן להתרשם ישירות (אפילו בנוכחות תרביות שליליות) מקיום זיהום. ואז אולי טכניקת הסגירה תהיה שונה. על פניו נראה שאביך מטופל כהלכה והתקשורת עם הצוות המטפל טובה - שני מרכיבים אלו הינם מתכון לטיפול נכון וממצה. בברכה ושבת שלום, ד"ר ארז שרוני

03/02/2012 | 16:14 | מאת: שיר

אני מעריכה מאוד את תשובתך המפורטת ואת מהירות התגובה! תבורך! שבת שלום ושיהיה לנו ניתוח מוצלח!אמן.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה