השתלת ריאה וטרכאיסטומיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

01/10/2011 | 21:11 | מאת: שימרית

אבא שלי עבר השתלה של ריאה ימנית לפני כשבועעים, היו לו בעיות התעוררות ואי שקט. בימים האחרונים התעורר ותקשר , הגיב לכל הבקשות. בשיחה עם הרופא התורן טען שעדיין ידרשו לבצע טרכאטסטומיה. השאלה שלי היא מדוע? אם החולה מגיב וממומשמע מדוע לא לנסות לגמול ממכונת ההנשמה והאינטובציה בצורה טיבעית?

01/10/2011 | 22:43 | מאת: ד"ר ארז שרוני

1. שאלות אלו שלך שהן ראויות להשאל - חייבות להיות מופנות לצוות הטיפול נמרץ ולד"ר מדליון (מאוד מיומנים ומנוסים בטיפול במושתלי ראות) שעוקב באדיקות אחרי המושתלים. 2.כללית - לעיתים גם עם החולה נראה מצויין, טריכאוסטומיה, מאפשרת גמילה נכונה יותר , הדרגתית ותוך שמירה על גישה נוחה לדרכי האויר עם מרחב בטחון גדול יותר - נשימתי. מעבר לכך שלהנשמה ממושכת עם טובוס ישנו מחיר גם מבחינת סיבוכים, מקובל שבחולה המונשם מעבר לפרק זמן מסויים מבצעים טרכיאוסטומיה. 3.לאור האמור לעייל חשוב להדגיש: טרכיאוסטומיה אינה קללה - אלא הקלה!!! שנה טובה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה