צרידות בעקבות ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

09/09/2020 | 23:06 | מאת: יצחק

עברתי לפני כשנה ניתוח לב פתוח במסגרתו הוחלף שסתום (עם פגם מלידה הידוע של 2 עלים במקום 3) והושתלו 2 מעקפים. כחדשיים אחרי הניתוח התפתח בקולי סוג של צרידות שאינה מרפה מהקול. הצרידות מטרידה מאד, קולי הפך לבלתי נעים, אני מתקשה לשיר (לפני כן הייתי בעל תפלה מצוין) היתכן שהתופעה קשורה לניתוח שעברתי? יש מידע על מקרים דומים? אני בן 72

שלום רב ישנם מספר גורמים היכולים להסביר צרידות לאחר ניתוחי לב כגון בצקת או פגיעה במיתרי הקול בזמן האינטובציה (הכנסת צינור ההנשמה). בניתוחי לב מסויימים בעיקר אלה המערבים את אבי העורקים וקשת האאורטה תתכן פגיעה בעצב ה RECURRENT LARYNGEAL אך פגיעה זאת אינה שכיחה גם בניתוחים אלו. במקרה שלך, כמו שציינת התלונות התחילו דווקא מספר חודשים לאחר הניתוח ולא מיד אחרי הניתוח ולכן אנני חושב שמדובר באחד מהגורמים הנ"ל, בכל מקרה המלצתי היא לפנות לרופא אא"ג לבירור. בברכת שנה טובה ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה