גלישת רוח אחרי ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

03/09/2020 | 15:22 | מאת: ערן

מתי ניתן לחזור לגלישת רוח אחרי ניתוח מעקפים? מתי ניתן לחזור לשחייה בעצימות גבוהה? שני ענפים שעסקתי בהם קבוע לפני הניתוח. תודה

שלום ערן ותודה על שאלתך. ראשית אני שמח על שאלתך מכיוון שהיא מכוונת לכך שאתה מרגיש טוב אחרי הניתוח. ברור שבמחלת לב איסכמית קיים סיכון לפעילות מאומצת וכעת לאחר הניתוח וביצוע המעקפים הלב מוגן ומקבל אספקת דם טובה ותוכל כמובן לחזור לפעילות מלאה. לאחר ניתוח לב, הייתי ממליץ על תקופה של כ 6 שבועות של מנוחה מלאה ולאחר מכן חזרה הדרגתית לפעילות ספורטיבית, לאחר תקופה של 3-4 חודשים ניתן לחזור לפעילות יותר מאומצת. הסיבה לכך היא שלאחר הניתוח יש לתת זמן לעצם בית החזה להתאחות ובזמן הזה להמנע מתנועות שיכולות לעקב ואף להזיק לריפוי העצם. לאחר תקופה זו ולאחר שעצם בית החזה התאחה לגמרי אין כל מניעה בפעילות ספורטיבית כמו אלה שתארת. בברכה, ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה