אמאראי חזה ממצאיו ונושא שד

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

29/07/2020 | 16:09 | מאת: ט

שלום דר ניימרק אני בת 49 עשיתי אמאראי בית חזה עקב גוש בגב בימין בסקפולה בתחתית שריר הרמבואיד.יצא שומני.נמצא ממצא לוואי נוזל קטן ב ריאה הימנית.נמצאו מס קשריות בשחי לא מוגדלות.לפני 3 שנים חשתי בהפרעה בשחי ימין וראיתי כי רחב יותר משמאל נשלחתי לממוגרפיה היתה תקינה יצא בירדס 1 בשדיים נאמר כי חזה שומני .מדי פעם יוצא לי מעט שומן מהפטמה השמאלית.האם השומן בגב באמארי קשור לשחי הרחב להפרעה לקשריות שנמצאו ולשד?קיבלתי אמאראי נוסף לעוד חצי שנה לעקוב אחר השומן בגב שזה אכן לא ממאיר.האם עלי לראות כירורג בגלל השחי הרחב הקשריות הלא מוגדלות והבירדס 1?נמצא לי גם הומרוס מקורב האם זה אומר משהו?

שלום ותודה על שאלתך. באופן כללי ההמלצה היום שכל אישה בין גיל 30-50 תראה כירורג שד פעם בשנה ומעל גיל 40 ממוגרפיה שנתית כתלות בגורמי סיכון וכדו' (בארץ כעת ההמלצות מגיל 50 פעם בשנתיים)- ראי המלצות לגילוי מוקדם של סרטן השד. לשאלתך, בירדס 1 נחשב כתקין יחד אם זאת אני חושב שכדאי שרופא המשפחה שלך יעבור על הבדיקות הממצאים הקלינים כגון ההפרשה שאת מתארת, הממצאים ההדמיתיים ואם יחשוב שיש מקום להתייעץ עם כירורג שד או כירורג כללי יפנה אותך אליהם. בריאות, ד"ר ארי ניימרק

05/08/2020 | 20:42 | מאת: ט

תודה רבה לך על המענה.דר רשמת שרופאתי תחליט אם צריך כירורג שד או כירורג כללי לפי מה שרשמתי לדעתך אני צריכה גם כללי מעבר לשד?בשל השחי הרחב יותר בימין שהבחנתי בו כבר מזמן ובשל הקשריות לא מוגדלות שנמצאו עכשיו? אני אמורה לעשות ממוגרפיה ולחזור לכירו.שד,בקהילה מתנהלים בצורה מזעזעת רופאים יועצים ,אם אפנה לביח חוץ מכירו.שד לדעתך אני צריכה גם כללי ואן כן האם בגלל השחי ? אודה לתשובותך.מודאגת עם בעיות בריאות רבות בשנתיים האחרונות.זו אני שרשמה לך לגבי הפקטוס שנמצא אצל בני בבדיקת אוטופד כאבי גב ולאחר מכן הבחנתי בזה גן אצלי.יש קשר בין פקטוס לשחי לנוזל כמו טיפות שומן קטנות לבנות?האם הטיפות האלו מעידות על משהו ממאיר?או בר טיפול או שזה כלום?תודה.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה