תיקון / החלפה המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

23/06/2019 | 08:04 | מאת: דוד

בבדיקת אקו לב, נתקבלו התוצאות: -מסתם מיטרלי : עדות לצניחה מיטרלית של העלה האחורי, דלף אקצנטרי קידמי, אי ספיקה מיטרלית קשה PIZA MR - 0.9 CM במידה קשה. -חדר שמאל (גודל) תקין בגודלו, דפנותיו תקינים. חדר שמאל (תפקוד) תפקוד גלובלי סיסטולי תקין EF=55%-60%. - שאלתי : האם אדרש לעבור ניתוח לתיקון המסתם ובאיזה שיטה?. האם יש אפשרות לניתוח זעיר פולשני ?. מה הדחיפות ורמת הסיכון בניתוח? בתודה על תשובתכם, דוד

26/06/2019 | 09:51 | מאת: eitan

נתונים מצביעים על הצורך לתשיקון המסתם ניתן גם לבצע בגישה של ניתוח זעיר פולשני ויש מקום לברר במרכז שאתה מיועד לעבור את הניתוח

26/06/2019 | 13:19 | מאת: דוד

ד"ר איתן, בתודה על תשובתך המלומדת. בנוסף - האם ניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI)?. בתודה על תשובתכם, דוד

30/06/2019 | 01:27 | מאת: אורן

שלום אני מטופל שעבר ניתוח לב פתוח ב2017. רציתי לציין שעברתי ניתוח ה מלא בבית חולים שיבא. והייתי מרוצה. חשוב לברר עם קרדיולוג בכיר את הבעיה ואת הדחיפות. ולא צריך לפחד. הסבירות לתוצאה טובה גבוהה. אשמח לשוחח בטלפון אם תרצה. אורן

30/06/2019 | 08:49 | מאת: דוד

אורן שלום,בתודה על העידוד והתמיכה. שאלתי - האם יש היום טכנולוגיה שניתן להשתיל מסתם מיטרלי בגישה צינתורית וכירורגית זעיר פולשנית (TAVI)? בתודה, דוד

04/07/2019 | 00:04 | מאת: אורן

אני לא בקיא במאה אחוז ואיני רופא. אך למיטב ידיעתי לא ניתן להחליף מסתם מיטרלי בשיטת tavi. תתיעץ עם רופא מנתח או קרדיולוג. בכל אופן אם תרצה לדבר איתי בכלל אני בטלפון 0585503109. ושתהיה בריא.

08/08/2019 | 14:18 | מאת: איתן שניר

לא ניתן להחליף את מסתם המיטרלי בגישה צינטורית

09/08/2019 | 18:22 | מאת: דוד

ד"ר איתן , בתודה על תשבותך. רק מקווים שהטכנולגיה להחלפת המסתם המיטרלי בגישה צינטורית תיושם בהקדם.

12/08/2019 | 09:48 | מאת: איתן שניר

הייה הכן צורך בניתוח המסתם. מועד הניתוח ייקבע עי הקרדיולוג שעוקב אחריו. ישנם גישות מסםר לניתוח זה ( חתכים שונים) בכל מקרה המובר בניתוח לב פתוח. תיקון/החלפת המסתם.

12/08/2019 | 11:24 | מאת: eitan snir

אין שיטת TAVI להחלפת מסתם מיטרלי. החלפת מסתם מיטרלי כרוכה בניתוח לב פתוח

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה