הפרעות ניורולוגיות לאחר ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

28/04/2019 | 10:14 | מאת: מור

שלום אני בת 36. לפני חצי שנה עברתי ניתוח לתיקון מומים מולדים. מאז יש לי תופעות נוירולוגיות כמו הפרעות ראיה מדי פעם.(בהתחלה כל שבוע ובזמן האחרון פעם בחודש וחצי בערך ) וסחרחורות. עשיתי mri מוח ויצא תקין למעט מוקדים זעירים של מיקרו דימומים ישנים מזמן הניתוח בעת שהייתי על מכונת לב ריאה. נאמר לי שזו הסיבה-בגלל ההפרין.וזו תופעה ידועה לאחר ניתוח לב.והתופעות הם תופעות משניות לזה ואמור לעבור תוך חצי שנה. הבעיה שאני כבר אחרי חצי שנה ועדיין יש לי את התופעות. אני כבר לא יודעת למי לפנות. פניתי לנוירולוגים אז חלק אומרים שזה מההפרין וחלק שזה האאורה. ואני לא רוצה להישאר ככה. האם התופעות האלה מוכרות. ? ולמי עלי לפנות? האם זה באמת אאורה. ? כי לפני הניתוח לא היה לי את זה או שזה תופעות מהניתוח? אודה לתשובה אני קצת לחוצה. תודה

28/04/2019 | 10:31 | מאת: ietan snir

תופעות שלך , קיימות כבר, והן תוארו לאחר ניתוח לב פתוח, מסיבות שונות ,של שימוש במכונת לב ראה. גם לדעתי כשאר המומחים שדנו בתלונותייך,התלונות יחלפו בהמשך, ולא קיים טיפול מיוחד שעלייך לעבור כעת.

28/04/2019 | 10:47 | מאת: מור

תודה רבה על התשובה המהירה. רק רציתי לדעת ...האם יש קשר לשבץ מוחי חלילה. ? הכוונה אם יש לי תופעות כאלו זה עלול לגרום לשבץ. ? והאם כדאי לקחת אספירין למניעה. ? אודה מאוד לתגובה כי אני כבר אובדת עצות אחרי שכבר פניתי למלא נוירולוגים

28/04/2019 | 13:51 | מאת: snir

ייתכן ותופעות אלו קשורות לניתוח שעברת, לא בהכרח לאאורטה שלך. אין זה מעיד על התכנות שבץ מוחי בהמשך. כן הייתי ממליץ על לקיחת אספירין

28/04/2019 | 14:37 | מאת: מור

שאלה אחרונה. מה הסיבה לקחת אספירין. ? בגלל המוח או בגלל הלב. ? הבנתי שבכל מקרה אספירין לא מונע שבץ ראשוני חלילה. והקרדיולוג והמנתח אמרו לי דווקא לא לקחת אספירין ואני גם לא הכי בעד. אמרו שמבחינה לבבית אין צורך. השאלה אם התכוונת מבחינה לבבית אספירין. ? תודה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה