כאבים לאחר ניתוח בקע מפשעתי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

16/03/2015 | 18:37 | מאת: אלעד

שלום, שמי אלעד, אני בן 22, וכרגע משרת בשירות קרבי בצה"ל. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בצד שמאל, בשיטה לפרוסקופית עם רשת (לאחר שסבלתי מכאבים באזור המפשעה והאשך השמאליים קרוב לשנה וחצי). הניתוח עבר בהצלחה, ולאחר כמה שבועות חזרתי לצבא, ולאחר כשלושה חודשים חזרתי לשירות קרבי. מאז הניתוח (באפן רציף) יש עדיין כאבים באזור הבטן התחתונה והמפשעה- שלפעמים מגיעים גם לאשך (זה לא בדיוק כמו לפני הניתוח, יותר פוקוס על הבטן התחתונה ולא על האשך- אבל גם מגיע לאשך). אפשר לומר שהכאב מאופיין במעין קו של כאב בין אזור הכיליה השמאלית עד לאשך השמאלי.- לפעמים גם מוקרן לגב התחתון, אם כי עיקר הכאב באזור המפגש של הבטן עם המפשעה (איפה שהניתוח היה בעצם אם הבנתי נכון). הכאב מורגש תמיד באופן מעומעם, אבל מתגבר כשיש לחץ באזור (צרכים), או אחרי פעילות מאומצת מאד (פעילות רגילה, אפילו ספורטיבית לא מחמירה את הכאב באופן מורגש). אני אחרי צילום אולטרסאונד ללא ממצאים, בדיקת אורולוג ללא ממצאים, ובדיקת כירורג שאמר שהבקע לא חזר, ושכנראה הכאב בגלל הרשת... ניסיתי גם כדורים אנטי דלקתיים, ואפילו תרופה אנטי דלקתית טבעית- שום דבר לא עוזר באופן משמעותי. משככי כאבים לא עוזרים בכלל (גם לא 2 כדורי אופטלגין 500 מג ביחד... כלום). עוד מעט כבר חצי שנה מהניתוח ועדיין אין שום שיפור בכאב. האם ייתכן שיש פה פגיעה עצבית? יכול להיות שכששמו את הרשת פגעו במשהו? יש מה לעשות עם זה? אני אוסיף גם שבנוסף לכאב שתמיד מורגש, יש נקודה בחיבור שק האשכים והמפשעה בצד שמאל שלפעמים (בעיקר בהקשר של פעילות מינית) אפשר להרגיש נקודה ספציפית של כאב חד יחסית (איפה שהרופא מכניס אצבע לבדוק את הבקע- מעין וריד כזה או צינור כלשהו...) תודה רבה! אלעד.

25/03/2015 | 11:25 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הכאב נובע ככל הנראה ממעורבות עצבים באיזור הניתוח. לגבי כאב נקודתי ניתן לנסות הזרקה במרפאת כאב אך סיכויי ההטבה אינם גבוהים. לגבי כאבים בכל האיזור לא קיים טיפול ספציפי.בדרך כלל הכאב חולף עם הזמן. במידה והכאב מחמיר יש לפנות לכירורג. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

04/09/2020 | 14:36 | מאת: מרדכי

שלום אלעד לצערי אני סובל כמוך ורציתי לשאול האם הכאב נעלם עם הזמן?

20/10/2020 | 21:05 | מאת: אמיר

אני עברתי ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי לפני 4 חודשים ועדיין סובל מכאבים בעיקר בצד ימין האם זה נורמלי

15/10/2022 | 23:43 | מאת: שולה

שים לב לשא נפגעת בעצבים אנחנו עברנו ניתוח בגררמניה לביטול עצבים ותיקון בקע ספורטאים . יש לציין שנותחנו בארץ עי פרופסור שמגדיר את עצמו כאלוף אך לצערי הוא אלוף הטעויות כל הניתוח שעשינו אצלו היה אחד הגרועים שהרופא בגרמניה ראתה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב