מכשיר טנס, ניתוחי גב וצירים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/07/2020 | 17:26 | מאת: ה.

לא יודעת אם זה המקום הנכון... עברתי שני ניתוחי גב לקיבוע L5-S1. המצב שלי כיום שאין איחוי ויש לי בורג אחד שבור 5 וחצי שנים אחרי הניתוח הראשון) . אני נמצאת בהריון בחודש 8 ושני אורטופדים אמרו שאין מניעה לנסות לידה רגילה. רופא מרדים המליץ שלא לקחת אפידורל בגלל המבנה הניתוחי ובגלל פגיעה עצבית כרונית שנוצרה אצלי (EMG-NTC הראו פגיעה כרונית, ויש מידי פעם הרדמויות וזרמים באזור הרגליים וכאבים כרוניים). קראתי שמכשיר טנס יכול לעזור בצירים. האם זה משהו שיכול לעזור במצבי לאור הקיבוע והפגיעה העצבית ולהקל על הכאבים? תודה מראש!

שלום רב, הזרקה אפידוראלית ללידה עלולה להיות לא מספיק יעילה, כי לאחר ניתוח גב, חומר האלחוש המקומי לפעמים לא מתפזר באופן שווה, כך שעדיין ניתן לחוש כאבים. לעומת זאת, אין הוראות נגד להרדמה ספינאלית במקרה של ניתוח קיסרי והיא יכולה להיות מוצלחת. מכשיר טנס יכול להפחית מעט את כאבי הצירים, אבל לא למנוע אותם לגמרי. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב