ניתוח שבר בירך למטופל עם פאוכרומוצינטומה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

28/05/2020 | 22:10 | מאת: מיקה

שלום אבא נפל ושבר את עצם הירך. יש לו סרטן מסוג פיאוכרומוצינטומה עם גרורות בחלל הבטן. המחלה יציבה, ללא שינוי מזה כשנה. ברקע אמפזימה, ואניוריזם באאורטה. האם אפשר לבצע את ניתוח השבר בירך רק בהרדמה מלאה או גם בהרדמת ספיינל עם אפידורל כדי למזער את הסיכונים? החשש הוא שהאדרנל יפריש את ההורמון בעת ההרדמה ויעלה את לחץ הדם בצורה מהירה מדי מכדי להשתלט עליו בזמן הניתוח. אשמח מאוד לדעה הניתוח ביום ראשון הקרוב תודה רבה

04/06/2020 | 09:55 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, מסיבות טכניות לא הצלחנו לתת תשובה קודם לכן. אני תקווה שהוא עבר את הניתוח בהצלחה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

05/06/2020 | 09:49 | מאת: יעל

שברים קורים בגילים האלו בין השאר בגלל איבוד מסת עצם. אני ממליצה לוודא שאין לו אוסטאופורוזיס ולקבל טיפול. אני מקבלת זריקה פעם בחודש ונוטלת סידן אמורפי בעל ספיגה גבוהה במיוחד בדיוק בגלל סיבה זו.

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב