הרדמה בזמן השיחזור פרוטזה של מפרק הירך

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

21/04/2020 | 13:01 | מאת: זלטה

שלום אני בת 80 עם תותבות של מפרק ירך משני צדדים. לפני 3 שבועות בעט העמידה ובישול נפרקה תותבת של ירך ימין, פשוט פרוטזה יצא מהמקום. בבית חולים ברזילי בעט ההחזרה סגורה של תותבת רופא מרדים אחד התחיל לעשות הרבה זריקות של הרדמה ספינאלית אבל אחר כך הגיע רופא מרדים אחר ואמר להראשון שזה לא נכון, שהיה צריך לעשות אחרת. לפני זה המרדים הבטיח שהרדמה תהיה קצרה כי זה החזרה סגורה ולא הניתוח הפולשני, אבל המרדים עשה משהו לא בסדר כי הרדמה הייתה נמשכת כ 5 שעות ולא הרגשתי אפילו אצבעות ברגליים, וכאשר היו עושים לי ניתוח בהחלפת מפרק הירך לפני 10 שנים בהדסה אני כן הרגשתי את האצבעות האם הרופא מרדים עשה הכל נכון? כי 3 ימים אחרי ההחזרת מפרק הרגשה הייתה לא טובה.כעט אני מרגישה חולשה ברגליים יותר ממה שהיה לפני ההחזרה, הם כאילו מצמר גפן, וגם הראייה פחות טובה

22/04/2020 | 08:57 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, על פי התיאור ניתן להבין שבוצעה לך הרדמה ספינאלית, כלומר, חומר מאלחש מקומי הוזרק לנוזל סביב עמוד השדרה. זו הרדמה מקובלת במקום הרדמה כללית. אם את חשה חולשה ברגליים, חוסר יכולת להזיז רגליים, יש להיבדק על ידי רופא. כמו כן, אם יש בעיות עם הראייה, יש להיבדק. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב