כאבים וספאזם בגרון מפגיעה עצבית סנסורית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

01/01/2020 | 05:43 | מאת: יעקב

אני סובל כשנתיים מכאבים בגרון המתבטאים בספאזם שהתחילו לאחר שפעת , עשו בדיקות וחשדו בריפלוקס . בסוף מסתבר שיש דבר כזה פגיעה בעצב הסנסורי בגרון או גרון רגיש . הביאו לי נורטילין שעזר לגרון אבל התופעות לוואי היו בלתי נסבלות כולל עצירות חזקה ואני ממילא מאובחן כבעל מעי רגיש עם עצירות כרונית . עכשיו האופציות התרופתיות לפי מה שראיתי זה הסימבלטה או הליריקה . מבחינת מיעוט תופעות לוואי בדגש על עצירות , איזו תרופה עדיפה לטיפול בכאב נוירופתי ? או שיש תרופות נוספות ? והאם התרופות האלו רק משככות כאב או שיש להם יכולת לחדש ולרפא את הפגיעה העצבית עם הזמן ?

שלום רב, לא ניתן לתת המלצות ספציפיות ללא עיון בסיכומים של רופא א.א.ג. ונוירולוג. בהתאם לסיכומי הבדיקה שלהם אפשר להחליט האם יש מקום לטיפול תרופתי כזה או אחר. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב