כאבי ברכיים כרוניים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

23/12/2019 | 11:28 | מאת: מייקל

שלום אני בן 42 ,לאחר 4 ניתוחים בברך שמאל: 2 אורטוסקופיות, אחד שחזור רצועה צולבת שלא צלח לפני מעלה מ 20 שנה, ושוב שחזור רצועה צולבת (באמצעות גיד שלי) שצלח יחסית. בברך ימין עברתי גם שחזור רצועה צולבת (באמצעות שתל מתורם) לפני 8 שנים. הכאבים בברך השמאלית שנותחה 4 פעמים גומרים אותי. הכאב קיים כל הזמן ובימים של קור עד כדי חוסר תפקוד ממש. הנני איש ספורטיבי ומאוד שומר על חוזק השרירים סביב הברכיים . האם טיפול במרפאת כאב יכול להוות מענה וטיפול טוב עבורי? אודה מאוד לתשובתך

24/12/2019 | 08:45 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אכן פיזיותרפיה וחיזוק שרירים מומלצים בהחלט, זאת, במידה שאין התוויה נגד מצד האורתופדים. טיפול במרפאת כאב יכול לעזור להקל על הכאבים וגם לבצע תרגילי חיזוק השרירים. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב