פיענוח mri ושאלות נוספות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/10/2019 | 23:47 | מאת: שרלה-1

שלום רב משהו שהתחיל בתחושת נימול בגפיים שמאליות בכל זמן נתון והחמיר תוך שלושה חודשים לנימול ארבעת הגפיים במצב שכיבה או ישיבה וכאבים עזים בצוואר, כתפיים (במיוחד שמאל, בית שחי וחזה עליון) חולשת שרירים ב-2 הידיים (לא הצלחתי להחזיק עוגת יום הולדת ) ועוד עשיתי בדיקת mri צוואר וקיבלתי את הפיענוח ויש לי מס שאלות 1- האם זה חמור 2-איך מטפלים 3- הגובה שלי 155 והמשקל 46, אני לא עושה ספורט למעט הליכות עם הכלב ואינני מרימה דברים כבדים ולא נחבלתי באף דרך. מה יכול לגרום ל6 בלטים / בקע בצוואר? 4- בבדיקת emg לא עלו על הבעיה בצוואר אך כן אובחנה רדיקולופטיה בגובה s1 האם הגיוני שישנם פגיעות נוספות לאורך עמוד השדרה? 5 כאב במפרק הירך השמאלי שהתחיל לפני כחצי שנה חזר להטריד, האם יכול להיות קשור? פיענוח הבדיקה ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C1-C2 - בגדר הנורמה. C2-C3 - בלט דיסק אחורי ומרכזי מינימלי. C3-C4 - בלט דיסק אחורי ומשמאל קל. C4-C5 - בלט דיסק אחורי ומשמאל קל. C5-C6 - בלט דיסק אחורי ומשמאל קל. – C6-C7 בגדר הנורמה. – C7-D1 בקע דיסקי אחורי ומרכזי קטן. התרשמות:שינויים דיסקופתיים מינימליים לאורך ע"ש הצווארי, ללא השפעה מהותית על רוחב של תעלת השדרה או תעלות השורש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להסיק מסקנה מוחלטת לגבי אבחנה רפואית על סמך בדיקת MRI בלבד. יש להצליב ממצאי ה- MRI עם ממצאים קליניים (בדיקת רופא). לכן, יש לחזור עם התוצאות אל הרופא שהפנה ל- MRI ולהשלים את הבדיקות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב