התעוררות לאחר הרדמה ושימוש באקמו

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

07/08/2019 | 00:20 | מאת: משפחה דואגת

אבי בן 62 מאושפז כבר שבוע לאחר שקרס ברחוב, הסתבר שהיתה בעיה חמורה במסתם המיטרלי שמעולם לא ידענו עח קיומה. הובהל לביה"ח, שם המצב הדרדר לאחר 2 היפוכים חשמליים. בחדר הלם עבר החייאה שהצליחה, ב"ה. הועבר לטיפול נמרץ והיה מחובר לאקמו 5 ימים מורדם, מונשם מצבו הוגדר כקשה מאוד. ביום ה5 עבר ניתוח לב פתוח בהצלחה רבה בו הצליחו לתקן את המסתם ולנתק אותו ממכונת האקמו. יומיים לאחר הניתוח מינון התרופות ירד וההרדמה הופסקה. אתמול הוא נע במיטתו בצורה קשה, תנועות גפיים חזקות וניסה למשוך את החוטים. הורדם שנית. היום היה ללא הרדמה כלל, אך לא הראה סימני התעוררות ותגובה הידיים שלו התנפחו מאוד והוא נראה חרד וסובל. הוא מאושפז בתל השומר- טיפול נמרץ רצינו לשאול: האם זהו מצב נורמלי ביחס לטראומה שעבר, למינוני התרופות שקיבל, האקמו וחומרי ההרדמה. האם יש סיכוי שיתעורר ויחזור לעצמו? נשמח מאוד לפרוט בנוגע לתהליך שהוא עובר. אנחנו דואגים מאוד לפגיעה מוחית.. כמו"כ נשמח להפנייה למקורות מידע רלוונטים. תודה רבה!

08/08/2019 | 10:40 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, לפי התיאור, ניתן להניח שהמטופל עבר החייאה ממושכת (מספר פעמים), שבמסגרתה נגרם נזק למוח, כפי שזה קורה בכל מצב דומה. חומרת הנזק ניתן יהיה להעריך רק בהמשך. לאחר התקופה אותה עבר, אין זה חריג שאינו מתעורר וחוזר להכרתו המלאה מיד עם הפסקת מתן חומרי ההרדמה. במקרה שמערכות הגוף תחזורנה לתפקד באופן רגיל ותחול התאוששות מצד מערכת העצבים המרכזית (מוח), תהליך החזרה למצב הקודם טרם ההחייאה ייקח זמן רב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב