הרדמה כללית לאי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

30/11/2018 | 17:37 | מאת: אורית

שנתיים וחצי עם אי ספיקת כליות כרונית ( כתוצאה מעודף סידן) לפני כחודש עקב אבן חוסמת שגרמה להידרונפרוזיס ולחסימה מלאה של השופכן ובעקבות זה הגעתי לאישפוז עם קראטנין 3.6 ( כנראה הסתובבתי עם האבן החוסמת כחודש) בתוך 5 ימים עשיתי 2 הרדמות כלליות בראשונה להכנסת סטנד וההרדמה היתה קצרה והתאוששתי מהר והמרדים הבין שערכי הבסיס סביב ה 2. אבל עקב כאבים בלתי נסבלים בגלל הסטנד עברתי אחרי 3 ימים ניתוח להוצאת אבנים בליזר וגם שם הסברתי למרדים שהקראטנין שלי הוא באזור ה 2 אבל כנראה שהוא הבין שהאי ספיקה רק בגלל האבן החוסמת ועשה לי הרדמה כנראה הרבה יותר חזקה שאומנם אחרי שעה וחצי התעוררתי אבל שוב שקעתי והתאוששתי רק ב 12 בלילה שהניתוח התחיל ב 4. מאז שמתי לב חוץ מהלחצי דם שעלו לי שיש לי רגעים שאני מאבדת את הריכוז או פתאום לא זוכרת דברים. יש לי חוסר תאבון ובחילות די קשות. אני מרגישה עיפות רבה. וגם בגלל שיש לי סכרת הרבה שנים יש לי תנודות קיצוניות בסוכר. הקראטנין שלי כרגע 2.27 ואני עוברת גם טיפול ביולוגי עקב סרקדואויס. השאלה שלי ואני כמובן לא מאשימה אף אחד. יכול להיות שאני מהחרדה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב או שהם לא הבינו. האם הרדמה כללית בעצם הרדמה רגילה שעושים למי שיש אי ספיקה כרונית . האם יכולה להביא לרעילות והחמרה במצב הכליות כפי שאני מרגישה עכשיו או אין קשר. באמת באותו ערב הרופא הקטנין לי את המינון של האנטביוטיקה וניסה להשיג את בעלי דחוף ולא הצליחו. האם זאת הסיבה שאני מרגישה כל כך גרוע והאם זה נזק הפיך או לא.

02/12/2018 | 09:59 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, אי ספיקת כליות שבאה לידי ביטוי בעליית קריאטנין משפיעה על פינוי מהגוף של תרופות הרדמה מסוימות, ללא קשר למה שגרם לאי ספיקת הכליות. חשוב להודיע לרופא המרדים על אי ספיקת הכליות והמהלך לאחר הרדמה קודמת. אין הוכחה מדעית לכך שהרדמות חוזרות במצבך משפיעות על היכולת להתרכז בטווח הארוך. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב