הרדמה אפידורדלית-ספינלית-קאודלית

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/07/2018 | 23:12 | מאת: מיכל

שלום מה ההבדלים בין סוגי ההרדמות הללו? מבחינת אופן הביצוע מבחינת עומק ההרדמה ומבחינת העדפות הבחירה, לאלו מקרים. תודה

09/07/2018 | 13:27 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הרדמה אפידוראלית מתבצעת באמצעות דקירה בין החוליות ובהרבה מקרים, הכנסת צינורית דרך המחט למתן תרופות מסוג מאלחש מקומי ואופיאטים לחלל העל-קשייתי. הרדמה קאודלית היא גם הזרקה לאותו חלל על-קשייתי, רק במקום יותר נמוך הנמצא מעל עצם הזנב. הרדמה ספינאלית, גם היא מתבצעת באמצעות מחט המוחדרת בין החוליות, אך להבדיל מהרדמה אפידוראלית, משתמשים במחט דקה מאוד שעוברת את כל הקרומים, דרכה מוזרק מאלחש מקומי ותרופה מסוג אופיאטים לתוך החלל התת-עכבישי, בו נמצא נוזל חוט השדרה. כל 3 השיטות מיועדות לחסום העברת הכאב בשורשי העצבים. בהתאם למקום ההזרקה ולכמות החומר המאלחש קובעים את גובה האלחוש. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב