הרדמה כללית מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/06/2018 | 23:31 | מאת: רוני

שלום, אני בת 29, בריאה. יש לי ציסטה די גדולה על מיתר הקול הימני; והומלץ לי לעבור ניתוח ברמב"ם אצל ד"ר יקי כהן. אני מאוד חרדה מההרדמה, ורציתי לשאול האם אוכל לבקש שיטשטשו אותי לפני ההרדמה? ואם כן - איזה טשטוש נותנים? והאם זה מסוכן להרדמה הכללית? שאלה נוספת, האם ניתוחים שמתבצעים דרך הפה, יותר מסוכנים מאשר ניתוחים אחרים? בגלל שצינור ההנשמה עובר גם דרך הפה? נאמר לי שהצינור (טובוס) יהיה קצר יותר מהרגיל- האם זה אמור לעודד/ להרגיע אותי? תודה רבה.

20/06/2018 | 08:10 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ניתוח מסוג זה דורש הרדמה כללית. במהלך הניתוח לא תרגישי אותו. כפי שציינת, יש צורך במיומנות מצד המנתח ומצד הרופא המרדים כדי לבצע ניתוח בדרכי האוויר ובו זמנית להבטיח שמירה על נשימה/הנשמה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב