נימול באצבעות הרגליים

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

10/02/2018 | 09:41 | מאת: ורד

שלום רב, ילדתי לפני חודשים, לידה רגילה אך עם אפידורל. רק עכשיו ( בשבועיים האחרונים) פתאום בכל פעם שאני קמה מהמיטה ומניחה את הרגליים על הרצפה, אני מרגישה מן תחושה של חשמל/ נימול באצבעות הרגליים בשתי כפות הרגליים וזה חולף תוך שניה. הרגשתי את זה פעם נוספת במהלך ריצה במקום בשיעור ספורט. מה זה יכול להיות? האם זה בגלל אפידורל? יש דרך לטפל בזה? רופאת המשפחה המליצה לי לעשות סיטי של עמוד השדרה, האם זה כדאי? מחכה לתשובה , תודה .

11/02/2018 | 12:27 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, המצב יכול להיות קשור לאפידוראל, אבל יכול להיות קשור גם לשינויים הקשורים להריון עצמו וללחץ של העובר. מומלץ לבצע MRI עמוד שדרה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב