התעוררות מהרדמה והנשמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

24/08/2017 | 21:31 | מאת: מיכל

פרופ' ליאוניד היקר, אבי בן 68 סובל מאסטמה קשה. לפני 10 ימים הוא הפסיק לנשום, הכחיל ואיבד את הכרתו. מיד בוצעה בו הנשמה ופעולות החייאה ותוך 4 דקות הגיע צוות רפואי לטפל בו. הוא אושפז בטיפול נמרץ, הונשם והורדם למשך 8 ימים. לפני יומיים הופסק הליך ההרדמה וההנשמה. הוא התעורר, מזהה אותנו, מגיב אלינו בהנדת ראש אך משמיע קולות מוזרים ומעוות פנים. האם אלו תופעות של התעוררות מההרדמה? איזו בדיקה נדרשת כדי לשלול אפשרות של נזק מוחי חלילה? תודה על תשובתך המהירה

28/08/2017 | 11:44 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, בהתעוררות מהרדמה ממושכת מטופל לעתים קרובות מבולבל, מוחלש ולא צריך לשפוט את התנהגותו. לאחר הפסקת הנשמה, הוצאת הצינור מהקנה, הוא אמור לחזור בהדרגה לתפקוד. החולשה נשארת חודשים רבים. במידה שלא יהיה בהכרה או יהיו סימנים של חולשה בחלק מהגוף, יהיה צורך בבדיקות דימות לבירור פגיעה מוחית. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב