ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/07/2004 | 07:29 | מאת: רמי

לרונית שלום רב אני סובל ממחלה מולדת בשם: אגירת גליקוגן (GSD 1) , מזה כשנתיים נתגלה כי יש לי גם כיב בתרסריון , ובתקופה הנ"ל היו 9 מקרים של דימומים קשים מאוד שהובילו לירידה חדה בהמוגלובין לסיבות ה- 5 עד 6 גרם. באחד מהמקרים הללו קיבלתי מנת דם עם סוג מתאים אך הגוף שלי הגיב בצורה מאוד חריפה (התעלפות,חוסר הכרה, וחמצת מטבולית) שהובילו לאשפוז בטיפול נמרץ. בעקבות כל הסיפור הנ"ל שהצגתי בפנייך , מפחדים הרופאים לתת לי מנות דם להשלמה במקרים של אנמיה שבהם רמת ההמוגלובין היא 8 , וממליצים על המשך טיפול בברזל. (הערה: עשיתי כבר את כל הבדיקות האפשריות, פולשניות, אולטרה סאונד ועוד. ולמרות זאת המקרים חזרו על עצמם) שאלותי הם: 1. האם קיימות זריקות של ברזל להזרקה אל תוך השריר ולא אינפוזיה של VENOFER שמחייבת אשפוז של מספר שעות בכל פעם 2. האם עלי לקחת תוספת של ברזל באופן קבוע גם לאחר שאני מגיע לרמות נורמליות של המוגלובין. בתודה מראש רמי

28/07/2004 | 14:29 | מאת:

שלום רב, תוספת ברזל דרך הוריד (IV ) ניתנת בעירוי בלבד. לגבי תוספת ברזל פומית יש לנהוג ע"פ המלצת הרופא המטפל( שעוקב אחר האנמיה) מבחינת מינון ומשך הטיפול. בברכה, רונית ענבר

14/09/2004 | 22:49 | מאת: מוטי

רונית,שלום רב יש לי ילד בן שנתיים שבבדיקות האחרוות שעשינו נמצא שיש לו חוסר בברזל, יחד עם זאת יש לו איחור התפתחותי - לא מדבר (ממלמל) . האם חוסר בברזל לאורך זמן יכול לגרום לבעיות התפתחות - דיבור תקשורת ? האם השלמת הברזל תוכל לגרום לסגירת פער מסויימת בהתפתחות? אנא תשובתך\המלצתך אבא מודאג