חוסר B12 וחוסר ברזל במחסני הגוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

09/03/2004 | 12:46 | מאת: לילך

אני בת 28 אם ל- 2 ילדים בן 4 ובן שנה ושלושה לאחר הלידה של בני הקטן עברתי צהבת חסימתית עקב חסימת אבן בדרכי מרה ונודע לי שאני צריכה להוציא את כיס המרה כי יש בו אבנים. כרגע עוד לא עברתי את הניתוח. בבדיקות לאחר מכן כל התיפקודים בגוף תקינים אבל הרגשתי הכללית מאז השתחררתי מבית החולים לפני כ- 10 חודשים לא טובה : התקפות של חולשה, דיכאון, בילבול וחוסר אנרגיה בגוף. הופנתי לבדיקות דם וגילו: חוסר B12, וחוסר רציני בברזל שבמחסנים המינימום 11 יש לי 7 שאלתי עם תופעות אלו נובעות מהחוסרים בגוף? ואיזה תזונה מתאימה לבעייתי בחוסרים אבל גם לכיס מרה שכידוע אסור לאכול יותר מיידי שומנים.

09/03/2004 | 13:55 | מאת: יואל שניאור - נטורופת

היי א. ישנם טיפולים להוצאת אבנים מהמרה ללא ניתוח (היה פירסום אצל אודטה בשבת האחרונה.... ואגב, זה עובד מנסיון עם מטופלים) וכן אולטרה וריסוק. וכן גם דיאטה מתאימה, ללא שומנים וכד'. ב. אפשר להחזיר לגוף את החוסר בתוספי מזון שונים במהירות וביעילות וכל הסימפטומים שציינת קשורים לכך. רק בריאות!

10/03/2004 | 08:49 | מאת:

לילך שלום, את חלק מהתופעות שאת מציינת ניתן לייחס למחסורים ב B12 ובברזל, מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל. בשלב ראשון כדאי לשקול נטילת תוסף ברזל ו B12 ( רצוי תוסף B12 למציצה תת לשונית) לגבי הדיאטה שלך, האם את צמחונית? באופן כללי, חשוב שתקפידי על שילוב של בשרים רזים, עופות ( הודו אדום עשיר בברזל), דגים ושאר מזונות עשירים בברזל ( ספיגת הברזל ממזונות מהחי היא הטובה ביותר). מבחינת האבנים בכיס המרה יש צורך להגביל אצ צריכת השומן ( מזונות מטוגנים, מאפים שמנים ועוד...) בברכה, רונית ענבר

11/03/2004 | 14:52 | מאת: ניק

לגבי נטילת תוספי B12 וברזל. בנוסף ויטמין C משפר ספיגת ברזל מצמחים, לכן אולי יהיה לך כדאי לשלב מקור לויטמין C בארוחה עם מקורות לברזל. אבל שוב- התייצי עם איש מקצוע.