ויטמין D

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

21/02/2004 | 11:21 | מאת: רחל
21/02/2004 | 19:41 | מאת: יואל שניאור - מטפל הוליסטי

כל מה שריצת לדעדת על ויט' D: ו י ט מ י ן D – ק א ל צ י פ ר ו ל נספג מהמעי הדק למערכת הלימפתית. לצורך זה דרושה נוכחות מיץ מרה ואנזימי לבלב. ספיגה דרך העור השמנוני בחשיפה עם קרני ה- UV מהשמש ואפילו לזמן מועט – החשיפה לשמש משתחרר מהעור בצורה איטית לזרם הדם ונאגר בכבד. שימושים: הגברת ספיגת סידן וזרחן ממע' העיכול. מסייע בתהליך היווצרות העצם (קלסיפיקציה). משתתף במיחזור הסידן והזרחן ברמה הכלייתית – מבקר את הפרשתם דרך השתן. יכול להגביר את ספיגת המתכות הרעילות (עופרת). סימני מחסור: רככת העצמות בילדים: דפורמציה של העצמות, עצבנות, זיעת יתר, עצמות הראש דקות וארוכות יותר. בשלבים מאוחרים יותר : דפורמציה באזור הרגליים (רגלי O ו- X) ובבית החזה בד"כ ישנה השפעה על עמ"ש (סקוליוזה, קיפוזיס). מתבגרים: כאבי רגליים, בצקות בקצות העצמות הארוכות, ההתפתחות הפיזית ושרירית לקויה. מבוגרים: אוסטומלזיה – כאבי עצמות, עצמות רכות, טונוס שרירים חלש במיוחד באזור הירך (שריר 4 ראשי). טיפול: לפעמים עולים על המלצת ה- RDA. מקורות מזון: שמן דגים (סרדינים), ביצים, חלב ומוצריו. כמות מומלצת: 400 – 1000 מ"ג לפי המלצת ה- RDA לכל הגילאים. סימני רעילות: דיכאון, טישטוש, כאבי בטן, עצירות ושקיעת סידן ברקמות הרכות. http://www.metaplim.co.il/a.asp?b=219 בבריאות טובה!

22/02/2004 | 10:23 | מאת:

רחל, מה שאלתך? רונית ענבר