נגישות
נגישות

קלסיפיקציה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

נוירובלסטומה: טיפול חדשני

תוצאות הטיפול בנוירובלסטומה (סרטן אלים התוקף ילדים) היו מאכזבות לאורך שנים. קבוצת חוקרים פיתחה לאחרונה טיפול אימונולוגי המעניק תקווה גדולה בשנת 2002 הצטרף האיגוד הישראלי להמטולוגיה ואונקולוגיה ילדים, ליוזמה בינלאומית לשיפור תוצאות הטיפול בנוירובלסטומה בדרגת סיכון גבוהה - סרטן השכיח בילדים מתחת לגיל חמש. הקבוצה שהתגבשה באירופה בנתה פרוטוקול טיפולי ניסיוני, לשפר את סיכויי ההחלמה של הילדים החולים, שהיו נמוכים מאוד. לאחרונה, הטיפול החדש קיבל אישור של רשות הבריאות האירופית, מה שיאפשר את אישורו ונגישותו לחולים בישראל.במאמר זה, נספר על התהליך שעבר המחקר, שלמעשה התחיל מקבוצה של חוקרים - שלא יכלו לשאת עוד את התסכול הנובע מתוצאות הטיפול הגרועות במחלה הקשה. נוירובלסטומה הוא סרטן השכיח בילדים מתחת לגיל חמש. צילום: thinkstock מהי נוירובלסטומה?נוירובלסטומה הינה גידול מוצק (להבדיל מגידול של הדם) -...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לקלסיפיקציה

אורטופדיה - תמונת המחשה
אורטופדיה סובלים מבעיות גב ומכאבים שניתן לפתור רק בעזרת ניתוח? כיום, הודות לחידושים טכנולוגיים מר...
שבר פתולוגי - תמונת המחשה
שבר פתולוגי ברוב המקרים, כאבי גב תחתון חולפים - לאחר מנוחה קצרה. במקרים בהם מדובר בכאב כרוני, עולה...
ללמוד עוד על קלסיפיקציה
נוירובלסטומה: טיפול חדשני-תמונה

תוצאות הטיפול בנוירובלסטומה (סרטן אלים התוקף ילדים) היו...

מאת: פרופ' יצחק...
19/09/2017
CT קורונרי אינו תחליף לצינתור-תמונה

האם העדר קלסיפיקציות קורונריות ב-CT קורונרי שולל מחלה...

מאת: מערכת zap...
25/03/2010
הצלחת ספורט הנכים-תמונה

התודעה לספורט הנכים הולכת וגוברת בשנים האחרונות. ענפי...

מאת: אברהם כץ
21/04/2009
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקלסיפיקציה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קלסיפיקציה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

הוצע לי ניתוח כף הפוכה או לחילופין התחלת פיזיוטרפיה.לראות מה יהיה טווח התנועה ורמת הכאבים. חוששת מתוצאות או סיבוכים בניתוח.שאלתי האם אפשר לתפקד ללא ניתוח והאם המנעות מניתוח עלולה להביא נזק בעתיד. התחלתי בפיזיוטרפיה ויש התקדמות.הכאבים רק בתנועות מסוימות.תןדה.מחכה לחוות דעת

אי אפשר להתיחס לשבר בקצה העליון שלהזרוע בלי לדעת מה סוג השבר ( יש קלסיפיקציה). מן העובדה שהציעו לך ניתוח של החלפה "הפוכה" אני מבין שמי שהציע זאת סבור שאין סיכוי לטפל בניתוח של החזרת השבר וקיבועו . במקרה זה החלופה השניה שהוצעה לכך נראית הגיונית.

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח לתיקון צא"א (רחם דרגה 3, ציסטוצלה דרגה 4, רקטוצלה דרגה 2). הוצעו לי שתי טכניקות ניתוחיות- עם שתל רשת ובלעדיה שתיהן בגישה נרתיקית. הבנתי שהדעות אינן חד משמעיות לגבי שימוש ברשת וקיימים סיבוכים אפשריים. אשמח להבהרת הנושא ולחוות דעתך שתסייע לי בהחלטה. תודה.

דפנה שלום, נושא השימוש ברשת בגישה וגינלית נמצא בעין הסערה בשנים האחרונות עקב סיבוכים פוטנציאליים שהינם או ייחודיים או לכאורה שכיחים יותר בגישה זו כגון חשיפת הרשת מבעד לדופן הנרתיק או כאב כרוני בתנועה / מנח ספיציפי / יחסי מין וכו'. בחירת הגישה הניתוחית צריכה לכלול שיקולים רבים כולל גילך, מצבך הבריאותי הכללי והסטוריית ניתוחים (במידה שעברת), האם את פעילה מינית או לא וכמובן גם העדפותיך (לדוגמא תיקון הכולל כריתת הרחם לעומת שימור הרחם וכו'). בעשור האחרון זוכה לעדנה הגישה הניתוחית הלפרוסקופית המאפשרת תוצאה אנטומית מצויינת בלא לשלם את המחיר של ניתוח בפתיחת בטן (לפרוסקופיה מבוצעת דרך פתחים זעירים בדופן הבטן). בקיצור קשה לערוך במסגרת הפורום דיון ספיציפי לגבי מצבך ולהגיע להחלטה מה עדיף אך חשוב שבידי המנתח יהיה 'ארגז כלים' גדול ככל האפשר ושיוכל להציע גישות ניתוחיות מגוונות ולבחור יחד איתך את הגישה המתאימה ביותר לסיטואציה הקלינית שלך כמטופלת אינדיבידואלית. בהצלחה... ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה משקמת לרצפת האגן.

שלום דר' פיינר, תודה רבה על תשובתך המהירה. מבקשת שוב את התייחסותך, כמידת האפשר בפורום זה, לשאלות נוספות. ראשית תיקון: דרגות הצניחה אצלי הן: ציסטוצלה- 3, רחם- 2, רקטוצלה- 2. עד כה ללא סימפטומים למעט אי הנוחות. רקע: אני בת 55 (אל וסת ללא תסמינים), בריאה (אין ניתוחים בעברי), ללא רגישויות, פעילה מינית (עד לפני כחודשיים בעקבות צא"א). אולטרסאונד רחם הראה מוקדי קלסיפיקציה- פיפל ופאפס תקינות. שאלותי: 1. מהן המשמעויות של כריתת רחם או השארתו, מעבר להיבט הרגשי? 2. האם סוג הרשת, מיקומה וטכניקת התיקון שונה כאשר מדובר בניתוח בגישה נרתיקית בהשוואה לניתוח בגישה לפרוסקופית? 3. סיבוכי רשת- האם וכיצד שונים בין השתלת רשת בגישה נרתיקית לבין גישה לפרוסקופית? 4. מהי עמדתך לגבי השתלת רשת בגישה נרתיקית עם שימור הרחם במקרה שלי?5. מה דעתך על תיקון ללא רשת בגישה נרתיקית עם שימור הרחם? לגבי שתי שאלותי האחרונות, כמובן שאיני רואה בעמדתך משום המלצה כלשהי. מודה לך מאד על תשובותיך.

דפנה, בתשובה לשאלותיך: 1. כריתת רחם נחשב ניתוח גדול יחסית מבין הניתוחים הגינקולוגיים אם כי כשמדובר ברחם צנוח וכריתת הרחם מבוצעת בגישה וגינלית, שיעור הסיבוכים הפוטנציאליים נמוך יחסית. מעבר לכך המשמעות היא בעיקר רגשית וקשורה לתחושותיה של האשה בנוגע לאיבוד הרחם בגיל 55. 2. ההבדל גדול בין שתי הגישות. הרשת בגישה וגינלית מושתלת במרווח שבין דופן הנרתיק לבין שלפוחית השתן, קרוב מאד לדופן הנרתיק. זרועות הרשת מקובעים לרצועות ה'סקרוספינוס' בעומק האגן. לעומת זאת בגישה לפרוסקופית הרשת ממוקמת באזור צוואר הרחם ונעגנת לרצועה אשר נמצאת באופן טבעי מעל חלקו התחתון של עמוד השדרה. החומר ממנו עשוייה הרשת דומה בשני המקרים. 3. הסיכונים העיקריים של רשת המושתלת בגישה נרתיקית - 'ארוזיה' כלומר חשיפה של הרשת או חלקים ממנה מבעד לדופן הנרתיק באופן המצריך טיפול נוסף. סיכון נוסף קשור בכאב אגני כתוצאה ממתח הנוצר ברקמה באזור בו זרועות הרשת מתוחות אל תוך האגן. הכאב יכול להתבטא בתנועה מסויימת או במנח גוף מסויים או בפעילות מסויימת ולעיתים אף ביחסי מין. בגישה לפרוסקופית נחסך הצורך בהפרדות רקמה עמוקות באגן והרשת אינה מתוחה אל תוך האגן. מסיבה זו יתכן שיש בכך יתרון בקרב מטופלות שהינן פעילות מבחינה גופנית ואף מינית. 4. גישתי במטופלת בגילך בפרט אם פעילה מינית ובהעדר ניתוחי בטן קודמים היא לטובת הגישה הלפרוסקופית. בשיטה זו ניתן להקנות תמיכה אנטומית טובה לרחם ולעיתים מוסיפים תיקון בגישה וגינלית ללא רשת לטיפול ב'ציסטוצלה' שאינו כרוך בסיבוכי הרשת הוגינלית כפי שתוארו. 5. תיקון שכזה ניתן לביצוע אך כיוון שנדרשת התייחסות לצניחת הרחם, במידה שמעוניינים לשמר את הרחם נדרשת גם כאן הפרדה (דיסקציה) עמוקה באגן והעברת תפר לרצועות העמוקות באגן מה שעלול להיות כרוך בכאב מהסוג שהוזכר קודם לכן.

דר' פיינר, אני מודה לך מאד על התייחסותך המפורטת והמנומקת. עזרת לי. דפנה

ממצאי MRI, שבוצע לבן 4.5 הממצאים מתאימים לנקרוזיס א-וסקולרית )מחלה ע"ש PERTHES )דו צדדית, עם שינויים בולטים יותר בראש הירך משמאל.

הטיפול תלוי בחומרת הנזק ( קלסיפיקציה על שם " הרינג") האפשרויות נעות בין לא לטפל ולצפות מה קורה עד ניתוח שבו משנים את זוית צואר עצם הירך . ההחלטה היא מסובכת מכיון שיש כאן מחלה דו צדדית

בן 53. עקב ממצא מקרי של טחול מוגדל 15 סמ ואחריו jak2 חיובי אריתרופויאטין נמוך ( 1.6) טסיות בין 450-530 אלף בבדיקות דם אחרונות. התחלתי לקבל אספירין 75 כל יום וכמו כן נשלחתי לבדיקת מח עצם. אודה על עזרתך בהבנת הממצאים . אני מודאג. תודה על ההבנה ושיתוף הפעולה -------------------------------------------------- חומר הדגימה: רקמה תאור מאקרוסקופי: הדגימה התקבלה בפורמלין במיכל המסומן בשם הנבדק וללא סימון נוסף. היא כוללת גליל עצם באורך עד 0.8 ס"מ ( עבר דה-קלסיפיקציה ) .הדגימה נלקחה לבדיקה היסטולוגית בשלמותה ושוקעה בבלוק פרפין יחיד. אבחנה Bone marrow biopsy ----------------------- Trilineage hematopoiesis with mild increase in megakaryocytes. Comment ---------- The overall cellularity is estimated at 50% , and the M:E ratio is estimated at 4:1.Myeloid and erythroid maturation proceed to completion. Clusters of blast cells are not seen. Megakaryocytes are present in slightly increased numbers and appear normal. The reticulin fiber content is slightly increased (1 on a scale of 0-3) Glycophorin shows adequate erythropoiesis. Factor VIII shows a slight increase in Megakaryocytes.  Myeloperoxidase shows active myeloporesis. CD34 fails to show an increase in blast cells. 

המוגלובין לרוב באיזור 16 המטוקריט :47 האם בביופסיה יש הסבר לקרישיות מוארכת שהתגלתה בבדיקות?

הממצאים יכולים להתאים למחלה מקבוצת המחלות המיאלפרולפרטביות שמאופיינות בשגשוג של תאים במח העצם. האבחנה שיכולה להתאים במקרה שלך היא בטווח בין טרומבוציטוזיס ראשונית לפוליצטמיה וורה. JAK חיובי תומך באבחנה של מחלה מיאלופרולפרטיבית.