קלסיפיקציה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

נוירובלסטומה: טיפול חדשני

תוצאות הטיפול בנוירובלסטומה (סרטן אלים התוקף ילדים) היו מאכזבות לאורך שנים. קבוצת חוקרים פיתחה לאחרונה טיפול אימונולוגי המעניק תקווה גדולה בשנת 2002 הצטרף האיגוד הישראלי להמטולוגיה ואונקולוגיה ילדים, ליוזמה בינלאומית לשיפור תוצאות הטיפול בנוירובלסטומה בדרגת סיכון גבוהה - סרטן השכיח בילדים מתחת לגיל חמש. הקבוצה שהתגבשה באירופה בנתה פרוטוקול טיפולי ניסיוני, לשפר את סיכויי ההחלמה של הילדים החולים, שהיו נמוכים מאוד. לאחרונה, הטיפול החדש קיבל אישור של רשות הבריאות האירופית, מה שיאפשר את אישורו ונגישותו לחולים בישראל.במאמר זה, נספר על התהליך שעבר המחקר, שלמעשה התחיל מקבוצה של חוקרים - שלא יכלו לשאת עוד את התסכול הנובע מתוצאות הטיפול הגרועות במחלה הקשה. נוירובלסטומה הוא סרטן השכיח בילדים מתחת לגיל חמש. צילום: thinkstock מהי נוירובלסטומה?נוירובלסטומה הינה גידול מוצק (להבדיל מגידול של הדם) -...
ללמוד עוד על קלסיפיקציה
נוירובלסטומה: טיפול חדשני-תמונה

תוצאות הטיפול בנוירובלסטומה (סרטן אלים התוקף ילדים) היו...

מאת: פרופ' יצחק...
19/09/2017
CT קורונרי אינו תחליף לצינתור-תמונה

האם העדר קלסיפיקציות קורונריות ב-CT קורונרי שולל מחלה...

מאת: מערכת zap...
25/03/2010
הצלחת ספורט הנכים-תמונה

התודעה לספורט הנכים הולכת וגוברת בשנים האחרונות. ענפי...

מאת: אברהם כץ
21/04/2009

קלסיפיקציה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

גוש, לא רך, מעל החלק הפנימי של מרפק שמאל. תוצאת אולטרסאונד רקמות רכות: "בסריקה מכוונת לאזור הנפיחות עלייה מצביעה הנבדקת בקדמת המפרק ללא עדות למבנה תת עורי סולידי או ציסטי מוגדר. ללא עדות לבצקת או לקולקציה נוזלית". הגוש זוהה על ידי רופא משפחה שהפנה לאולטרסאונד רקמות רכות, וכשציינתי את עניין הגוש (בטרם התקבלה התוצאה) לאנדוקרינולוג, הוא בדק ואמר (ואף ציין בסיכום הביקור) שמדובר ב"גוש פיברוטי". מעבר לזה, במהלך הבדיקה (במכון מור) נשאלתי אם הגוש כואב (לא), ובסופה, מתי הגוש הופיע (לפני כחודש וחצי, בפסח). התוצאה הזו "תקינה"? לא אמורה להיות קלסיפיקציה (בדומה לbi-rad, או ti-rad) בכל תוצאה/ניתוח של אולטרסאונד? בהתחשב בעובדה שכל מי שבדק, אמר כי מדובר בגוש (גם נראה לעין וגם כשנוגעים בו מרגישים גוש מוגדר) , האם הגיוני שהתוצאה של האולטרסאונד לא מתייחסת לגוש או לגודלו? לאיזה רופא רצוי לפנות להמשך בדיקה? *ולמרות שנאמר לי שאין קשר, אני אציין כי הגוש הופיע כחודש וחצי לאחר מה שנראה כתסמונת התעלה הקרפלית (emg תקין) באותה היד. עדיין יש לי כאב במפרק כף היד, אף פחות ממקודם. (בהתחלה פשוט הנחתי שמדובר בתעלה הקרפלית ושזה יעבור, אך לאחר הופעת הגוש עשיתי חיפוש באינטרנט כדי לראות אם יש מצב שזה משהו אחר, ונתקלתי ב"מבחן פינקלשטיין", ולפיו אכן נראה כמו התעלה הקרפלית.

דנה שלום, את מבלבלת תסמונות שונות: אין קשר בין מבחן פינקלשטיין לתעלה קרפלית ואין קשר גין גוש במרפק לתעלה קרפלית או לפינקלשטיין. לא ברור למה את קשורת בין הדברים, אך נראה כי המידע שמצאת באינטרנט אינו רלוונטי. לגבי הממצא במרפק, באם אינו נצפה באולטראסאונד כעת, אפשר לחזור על הבדיקה בעוד חצי שנה. כמו כן, ממליץ לך לאחר מכן לפנות לאורטופד שזה תחום עיסוקו. בברכה, ד"ר יהודה

תודה על המענה. השאלה היא בעיקר לגבי הפענוח של האולטרסאונד. האם תשובה כזו היא "נורמלית"? לא חסרים פרטים בפענוח? גם אם הממצא לא נצפה באולטרסאונד (מה שנשמע לי מוזר, מאחר והגוש מובחן ומוגדר, וגם הבודק נגע בו קודם ושאל אם הוא כואב ומתי הופיע), האם לא אמורה להיות התייחסות לגודל, לסוג הרקמה... האם לא אמור להיות סיכום או המלצות? השאלה שלי היא גם בגלל שיש בבירור "אנומליה" נראית לעין (גם בהפניה כתוב ליפומה עם סימן שאלה) וגם בגלל שהפענוח לכשעצמו נראה לי חלקי, במקרה הטוב. כאילו נשלח באמצע ההקלדה. הציטוט הזה הוא כל מה שהופיע בפענוח: "בסריקה מכוונת לאזור הנפיחות עלייה מצביעה הנבדקת בקדמת המפרק ללא עדות למבנה תת עורי סולידי או ציסטי מוגדר. ללא עדות לבצקת או לקולקציה נוזלית". נ.ב לאחר קבלת הפענוח ומאחר והוא השאיר בסימן שאלה גם אותי וגם את הרופא המפנה, שבדק שוב את הגוש, קבעתי גם תור לאורטופד, אבל התור רק עוד כשבועיים.

לעיתים קורה שממצאים שנמושו בבדזיקה אינם מאוצתרים בבדיקות הדימות. אולטראסאונד בדיקה די מדוייקת ולכן לא ברור הפער בין הבדיקה שאת מתארת לבין פענוח האולטראדאונד ולכן המלצמתי לבצע בדיקה חוזרת בעוד מספר חודשים. מאחר ובאולטראדאונד אל צאו גוש, אי אפשר לדון בקלסיפיקציה או המלצות. תוכלי גם להתייעץ עם האורטופד בעוד שבועיים.

תודה. הצלחתי ללהשיג תור להיום. לפני שהאורטופד ראה את הפענוח של האולטרסאונד הוא בדק ואמר שרוב הסיכויים שזה לא גוש אלא שומן. אחרי שראה את הפענוח ציין בבדיקה גופנית - כי "אין גוש במרפק". לדבריו יש גם במרפק השנייה וכששאלתי למה זה גדול יותר וקשה יותר, הוא אמר שיכול להיות שצד אחד יותר גדול /קשה. הוא לא הסתכל על התמונות. אמר לי לא להתעסק עם זה כי אם אני אלחץ עלולה להיווצר בצקת. מה שלא חשבתי לשאול כשהייתי אצלו - האם "שומן" משנה גודל/קשיחות עם שינויים הורמונליים (כרגע הבליטה פחות קשיחה מכפי שהייתה בשבועיים הקודמים).

כן

שלום פרופ', אני בת 35. אחרי 6 החזרות של עוברים טובים שלא הניבו היריון (למעט 1 כימי), הופניתי להיסטרוסקופיה אבחנתית. האבחנה: תעלת הצוואר: תקינה חלל: דיסמורפי A1U לפי קלסיפיקציה של eshre רירית: תקינה פיות החצוצרות: נצפו הרופא שעשה את הבדיקה אמר שהרחם קטן (בצורת T), מה שעלול לעורר קשיים בקליטה / הפלות בטרימסטר ראשון, אבל בניגוד לפוליפ / מחיצה, אין חובה לנתח ובהחלט אפשר להרות וללדת גם עם רחם במבנה כזה. האם לאור התוצאות והקשיים בקליטה, היית ממליצים כן לנתח, או להמשיך לנסות?

כדאי להתייעץ על הניתוח גם עם מומחה נוסף לניתוחים היסטרוסקופים. יש צורך לראות את הוידאו של הבדיקה כדי להחליט.

שלום פרופ', אני בת 35. אחרי 6 החזרות של עוברים טובים שלא הניבו היריון (למעט 1 כימי), הופניתי להיסטרוסקופיה אבחנתית. האבחנה: תעלת הצוואר: תקינה חלל: דיסמורפי A1U לפי קלסיפיקציה של eshre רירית: תקינה פיות החצוצרות: נצפו הרופא שעשה את הבדיקה אמר שהרחם קצת קטן (בצורת T), מה שעלול לעורר קשיים בקליטה / הפלות בטרימסטר ראשון, אבל בניגוד לפוליפ / מחיצה, אין חובה לנתח ובהחלט אפשר להרות וללדת גם עם רחם במבנה כזה. האם לאור התוצאות והקשיים בקליטה, היית ממליץ כן לנתח, או להמשיך לנסות?

יש מחלוקת לגבי עצם המהימנות של האבחנה של רחם דיסמורפי, ואין הסכמה האם הטיפול מוצדק או מועיל.

הוצע לי ניתוח כף הפוכה או לחילופין התחלת פיזיוטרפיה.לראות מה יהיה טווח התנועה ורמת הכאבים. חוששת מתוצאות או סיבוכים בניתוח.שאלתי האם אפשר לתפקד ללא ניתוח והאם המנעות מניתוח עלולה להביא נזק בעתיד. התחלתי בפיזיוטרפיה ויש התקדמות.הכאבים רק בתנועות מסוימות.תןדה.מחכה לחוות דעת

אי אפשר להתיחס לשבר בקצה העליון שלהזרוע בלי לדעת מה סוג השבר ( יש קלסיפיקציה). מן העובדה שהציעו לך ניתוח של החלפה "הפוכה" אני מבין שמי שהציע זאת סבור שאין סיכוי לטפל בניתוח של החזרת השבר וקיבועו . במקרה זה החלופה השניה שהוצעה לכך נראית הגיונית.