מינון נכון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - ויטמינים בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/01/2004 | 11:40 | מאת: רותם

שלום אני בן 22 ופניתי למטפל ברפואה משליצה והוא בנה לי תפריט. שכלל תוספי מזון וויטמינים. מאקסי מולטי ויטמין ללעיסה. NOW קומפלקס C 1000 אסטר. סופר שמן נר הלילה. ויטמין E400 בכמוסותNOW. בטה קרוטן 25000יח"בל NOW. 10-Q 60 מ"ג נוטריקר. רווית און . השאלה שלי היא האם הויטמינים האלה הם יותר מידי . אני אמור לקחת ויטמין c1000 פעם אחת ביום ועם זאת מולטי ויטמין שגם בו יש קצת ויטמין c ,הבנתי שיותר מדי יכול לגרום לאבנים בכליות. בכלל אשמח לשמוע את חוות דעתך על מה שהוא רשם לי. תודה מראש.

29/01/2004 | 11:50 | מאת: רותם

29/01/2004 | 13:10 | מאת:

רותם שלום, ההמלצה המקובלת לויטמין C הינה 90 מ"ג ליום, ויטמין E - 15 מ"ג ליום, ובטא קרוטן - 6000 מיקרוגרם ליום. גופנו יכל להתמודד עם עודפי ויטמינים ע"י הפרשתם או הפיכתם למטבוליטים שונים בתהליכי המטבוליזם בגוף. חלק מהעודפים מאוחסן במאגרי הויטמינים בגוף. לקיחת מגה- כמות של ויטמינים ומינרלים אינה מועילה לבריאותינו באופן מוכח. עד היום לא נמצא הויטמין שלקיחת כמות עצומה ממנו מוסיפה לבריאותם של אנשים בריאים.