חולשה והדלדלות שריר כתוצאה מפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

20/09/2016 | 23:46 | מאת: מוטרדת

שלום רב, בת 28 ילדתי לפני 5 חודשים.. פריצת הדיסק התגלתה לפני כשנה וחצי בצילום סיטי l5-s1. אחרי חצי שנה שארקוקסיה ופיזיותרפיה לא עזרו באופן משמעותי, החלטתי לבצע שאיבת דיסק. באותו חודש גם נכנסתי להריון. ההריון עבר בסדר יחסית, והיה התקף נוסף אחרי הלידה ועכשיו המצב לא משהו. ולשאלתי- כבר בהתחלה של הפריצה השריר של העכוז ושריר התאומים ברגל אליה הכאב מקרין, החלו לקטון.. מבחוץ לא רואים אבל אני ממש מרגישה ובמגע אפשר בוודאות לחוש שכמעט אין לי שריר בישבן השמאלי! ראיתי מומחה שהמליץ לא לעשות שאיבה נוספת ואמר שאני צעירה והמליץ על פעילות גופנית וכו.. אבל מה לגביי השריר הזה? זה מסוכן? מה עתיד לקרות ? אני מפחדת שאיבדתי אותו והרגל והישבן יישארו פשוט קטנים לתמיד... אשמח לכל מידע שיעזור לי להבין איך זה עובד.. תודה רבה רבה

שלום, אני ממליצה לך במקביל לגשת לטיפול בכירופרקטיקה להקלת הלחץ העצבי ולהמשיך בהתעמלות לשיקום וחיזוק השרירים שנחלשו. קשה לתת תשובה חד משמעית, אך במקרים רבים השריר מתחזק משמעותית. בברכה ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב