גורם לפריצת דיסק וכאבי גב

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

26/04/2016 | 22:48 | מאת: אופיר בוטון

שלום רב אני בן 50 ומזה 20 שנה סובל מבעיות גב תחתון. בשנת2008 עברתי ניתוח עקב פריצת דיסק L4-L5 ומאז המצב השתפר. לאחרונה שוב נסיגה עם הקרנה לרגל ימין ולישבן. אני בשלבי ברור ולקראת הפניה ל CT. לפני 30 שנה נפצעתי בברך באופן קיצוני ורציתי לשאול האם יתכן שהגורם לכל הבעיות הוא חוסר איזון ביציבה ובהליכה היום יומית עקב אותה פציעה? אופיר

אופיר שלום, במידה והלכת בכל אותם שנים בצליעה או בחוסר סימטריה , אכן הסבר הגיוני. אך לידיעתך, קיימות סיבות רבות ונוספות לבעיות גב ולזו שציינת המכונה, סייטיקה, שפרושה, כאב רגל שמקורו בבעיות גב. סיבות שכיחות הן : ישיבה ממושכת, תאונת דרכים, שינה על הבטן, שרירי בטן חלשים מחוסר התעמלות או התעמלות לקויה, עקמת ועוד. בברכה ד"ר אורלי פלטנר- המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל- 03-5324702, קריית טבעון - 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב