אלורדוזיס

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

25/01/2016 | 18:58 | מאת: אלה

שלום לך, לאחרונה סבלתי מכאבים בצוואר ובטרפזים שהגבילו את תנועתי. אני בת 40, בריאה בדרך כלל, הורה יחיד לפעוטות. כירופרקט אבחן אותי עם אלורדוזיס לאחר פענוח צילום רנטגן צווארי. טוען שהחלק העליון של עמוד השדרה ישר וכן שהראש וחוליות תחתיו מוטות כלפי מעלה באופן שחורג מהנורמה. אני לראשונה בחיי בטיפול כירופרקטי. האם התופעה ניתנת לטיפול ובאילו אופנים בבקשה?

אלה שלום, הבעיה של יישור הלורדוסיס מופיעה לרוב לאחר תאונת דרכים אך גם במקרים נוספים. המצב גורם ללחץ פחות אופטימלי על מפרקי החוליות והדיסקים ועלול לגרום גם לכאבי צוואר ושכמות. אני ממליצה לך לקבל טיפול במקביל גם לשרירים כי כנראה שהינך מעמיסה יותר כרגע על אזור הגב העליון והצוואר בשל הרמת הפעוטות. חשוב גם לקנות כרית אורתופדית מתאימה וללמוד שינה נכונה, ישיבה כולל הנקה והאכלת התינוקות ובמקביל חיזוק שרירי הגב והצוואר. הרבה בריאות ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב גבעת שמואל- 03-5324702, קריית טבעון - 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב