קיפוזיס

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

26/07/2015 | 21:03 | מאת: ששש

שלום אני בן 18 ויש לי קיפוזיס של 36-40 מעלות בחלק גב עליון . רציתי לדעת האם שירות קרבי בצבא הוא אפשרי מבחינתי או שהוא יכול לגרום נזק לגב? (אני לא סובל מכאבי גב) וגם רציתי לדעת האם ניתן בגיל הזה עדיין לתקן או לשפר את המצב של הקימור בגב? (עשיתי בעבר פיזיוטרפיה ואני הולך די יציב ככה שאדם רגיל מסתכל הוא לא רואה שיש לי משהו אבל הקימור הזה בגב עדיין מציק לי בעין)

למתגייס שלום, קיפוסיס ברמות שהזכרת מוגדר עדין כתקין. הקשת הגבית הנורמלית מוגדרת בין 20 מעלות ל- 40 מעלות. הרמות מעל 40 מוגדרות כבעית "גב כפוף". בקשר לשירות הקרבי - עומסים מוגברים עלולים לגרום לנזק לכל חייל , במיוחד אם קימים כבר כאבי גב מוקדמים. אני ממליצה לך לחזק את שרירי הגב, ליידע את הצבא שטופלת בעבר בשל הגב ובמקרה ותחוש כאב בשירות, תוכל להגיע במהירות לרופא אורתופד ולא תחשד כמשתמט. אני ממליצה לך לגשת לד"ר לכירופרקטיקה המתמחה ביציבה, לטיפול ולהדרכה בנושא היציבה והתרגילים הנכונים. יציבה נכונה תמיד תורמת. בברכה ד"ר אורלי פלטנר - המרכז לבריאות הגב סניף גבעת שמואל - 03-5324702, סניף קרית-טבעון 077-4195800

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב