פיענוח תוצאות בדיקת CT

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

29/04/2013 | 10:58 | מאת: מנשה

שלום , התור שלי לאורטופד רחוק , אבקש עזרה בפיענוח תוצאות בדיקת CT שקבלתי היום. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שדרה צוארי בגבהים C1-D1: הבדיקה נעשתה בחתכים אקסיאלים בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם. א. לפי הפלנר: ישור הלורדוזיס . ב. בחתכים האקסיאלים: בגובה C1-C2: מבנה תקין של קשת האטלס. עמדה תקינה של הדנס. רוחב התעלה ותוכנה תקינים. בגובה C2-C3: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בלט אנולוס כללי קל. בגובה C3-C4: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בקע דיסק מרכזי גורם ללחץ מינימאלי על השק התקאלי. בגובה C4-C5: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בקע דיסק פארא מרכזי משמאל הגורם לחץ מינימאלי על השק התקאלי. בגובה C5-C6: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. בלט אנולוס הגורם לחץ קל על השק התקאלי. בגובה C6-C7: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה C7-D1: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בסיכום: ממצאים דיסקאלים כמתואר. ללא ממצא גרמי חריג. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שדרה גבי: הבדיקה בוצעה במנחים אקסיאליים ובשיחזורים סגיטליים וקורונליים. הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי, לפי הפלנר: ישור הקיפוזיס. בחתכים האקסיאלים: בחלונות רקמה רכה: רוחב תקין של השק התקאלי והפור מינות. אין עדות לפתולוגיה דיסקלית חריגה. בחלונות עצם: מבנה גרמי שמור ממצא לוואי: בועה תת פלאורלית בודדת ב-LLL.

10/05/2013 | 16:46 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום מנשה, הבדיקות מראות שתי פריצות דיסק (בקע) בצוואר. ניתן לטפל בכך באמצעות כירופרקטיקה. בברכה, ד"ר יובל געש כירופרקט ברודצקי 43, רמת אביב, ת"א 03-6470119 מושב גאליה (ליד רחובות) טלפון: 08-9319149

18/05/2013 | 15:33 | מאת: סימה

ברור שזה מה שתייעץ אדון כירופרקט....

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב