כאבי ראש וגב לא מוסברים

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

20/02/2013 | 14:15 | מאת: נועה

אני בת 17 וכבר שנה שאני נעדרת מבית הספר עקב כאבי ראש חזקים במיוחד. כאב הראש הוא רציף ולא מפסיק אך חוזקתו משתנה- הוא מתגבר ככל שאני 'עושה דברים', אם זה פעילות גופנית או לשבת על כיסא שעה.. הכאב החל לאחר מחלת סינטסיטיס שאובחנה על ידי רופא המשפחה שלי וקיבלתי אנטיביוטיקה לשבוע ימים, יום לאחר שסיימתי עם האנטיביוטיקה- וכבר הרגשתי טוב, החל לי כאב ראש חזק מאוד בצד ימין, באותו לילה לא הצלחתי לישון ומאז הכאב לא הפסיק- אבל אני ישנה טוב ברוב הלילות מאז. הייתי אצל עשרות רופאים, עברתי בירור נוירולוגי, עשיתי MRI למוח שיצא תקין, CT וMRI לעמוד השדרה הצווארי ושניהם יצאו תקינים על פי דעת הרופאים והאורטופדים שביקרתי- הכירופרקט שמטפל בי חושד שיש בלט דיסק קטן בין C4-C5. לפי המלצת הכירופרקט ואורטופדים רבים אני עושה פילאטיס כבר יותר מחצי שנה (כשרק התחלתי עם הפילאטיס הוא עזר לחודש אחד שהיה נטול כאבים- בקיץ, אך כמה שבועות אחרי שחזרתי ללימודים הכאבים חזרו ומאז הוא לא עוזר). הכאב הוא לא רק בראש, אלא יש כאבים חזקים בעמוד השדרה כולו, הקרנות לכתפיים וליד שמאל ונימול באצבעות. לאחרונה שמתי לב שכל פעם שהכאב מאוד חזק (עד כדי בכי) ישנה התכווצות שרירים במקום לא קבוע בגב שלי. אושפזתי כמה פעמים לבירורים- עשו לי LP, הייתי אצל רופא אף אוזן גרון, אורטופדים, מנתחי עמוד שדרה והרשימה לא נגמרת, כולם אומרים שהכל תקין. לאחרונה אני חווה כאבים ממוקדים בעמוד השדרה במקומות שונים מהצוואר: בגב התחתון- כאב חזק מאוד ששידר לרגל שמאל ולא יכולתי ללכת, הלכתי לישון ובבוקר הכאב נחלש משמעותית. במרכז הגב- הקרין לכתף ולשכמה השמאלית. משככחי כאבים לא משפיעים- ניסינו הכל עד מורפיום אפילו ושום דבר לא משפיע. לצערי אני נעדרת מבית הספר כבר כל כך הרבה זמן כך שלא אוכל לקבל 12 שנות לימוד, בקרוב אני צריכה להתגייס ואני רוצה גם לעשות שנת שירות, אך אני מפחדת שהצבא לא יקבל אותי ושלא אוכל להתחייב לשנת שירות.. האם יש לכם השערות או טיפולים שאתם ממליצים? והאם זה משהו שיכול להרפות או שחייבים ניתוח?

01/03/2013 | 23:12 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום נועה, קודם כל צריך לאבחן את הבעיה. יכול להיות שמדובר ב פיברומיאלגיה. כדאי להבדק גם ע"י ראומטולוג. בכל אופן, אורח חיים בריא מומלץ, פילאטיס ,תזונה נכונה, טיפול כירופרקטי לעמוד השדרה. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב