צריכה עזרה בבקשה!

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

08/06/2011 | 18:31 | מאת: עדי

שלום, חבר שלי סובל מזה כחודשיים מכאבי גב תחתונים קשים...לאחר מכן הכאבים המשיכו לרגל הימינית עם חוסר תחושה בכף רגל ונימלולים באגודל כף הרגל. לאחר בקשות רבות וחוזרות מצידנו לרופאים השונים(משפחה ואורתופד)קיבלנו הפנייה לפיזיותרפיה וCT. בפיזיותרפיה התברר: רפלקס ברגל ימין נמוך מאוד ובנוסף לא יכול ללכת על העקב ברגל ימין ולא יכול לבצע התנגדות עם אצבעות כף הרגל הימנית בנוסף בבדיקת תחושות של פיזיותרפיסט בחלק הקדמי של הרגל הימנית חלשות מאוד לעומת רגל שמאל.חבר שלי לקח כדורי ארקוקסיה 90 מ"ג -שלא עזרו ובנוסף קיבל זריקת וולטרן -גם ללא תועלת. בשבוע שעבר ניגשנו לבצע בדיקת CT והתוצאות:סריקת L3,L4 בלט אנולוס דיפוזי קל עם לחץ קל על קידמת השק הדוראלי. סריקת L4,L5 בקע דיסק אחורי ימיני בחלקו פורמינלי עם לחץ על השק הדוראלי ושורש ימיני של L4 בפורמינה הנאורלית. סריקת L5 ,S1 בלט דיסק אחורי מרכזי ללא לחץ משמעותי על השורשים. סריקת L1,L2 סחוס הדיסקית הבין חוליתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי. סריקת L2 ,L3 סחוס הדיסקית הבין חוליתי הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי." רצינו לדעת מה זה בעצם אומר ומה כדאי לעשות בכדי לשפר את המצב?? רצוי לציין...חבר שלי צעיר כבן 26,סטודנט ועובד כברמן בסופי שבוע בלבד.נכון לעכשיו הוא לקח מנוחה מהעבודה עקב אי יכולת לעמוד על הרגליים לתקופה ארוכה. האם כדאי לעשות הידרותרפיה?שחייה עצמית בבריכה?רפואה משלימה כמו דיקור סיני או רפלקסולוגיה?כדורים למינהם?מנוחה?מה הדרך לצאת מהמצב הנורא אליו הוא נקלע בגיל כ"כ צעיר שמונע ממנו לתפקד כמו אדם נורמלי?אודה לך מאוד אם תעזור לנו כי אנחנו ממש אובדי עצות בעניין!

09/06/2011 | 11:58 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

עדי שלום, מסיפורך נראה כי חברך סובל מלחץ על שורש העצב של L4 מימין. לחץ זה נובע מפריצת הדיסק בL4-5 הלוחצת על שורש זה במקום יציאתו מעמוד השדרה. הכאב הראשוני בגב נבע ככל הנראה מהקרעים ברקמת הדיסק הבין-חוליתי וכאשר הדיסק החל ללחוץ על העצב החלו הסימפטומים ברגל. כל מה שאת מתארת (שינויי תחושה, נימול, אובדן כוח ורפלקס מתאימים ללחץ על העצב. ממליץ להמשיך טיפולי פיזיותרפיה ולהתחיל גם טיפולי כירופרקטיקה במקביל. רצוי לנסות חבישות נוירודינמיות להקלה על התהליך הדלקתי בשורש העצב. במידה ואין שיפור בכוח יש מקום לשקול הליך ניתוחי. בהצלחה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט מרכז ליגד 2, המעיין 4, מודיעין. 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא, צריפין www.drmoritz.co.il

09/06/2011 | 11:58 | מאת: ד"ר יואב מוריץ

עדי שלום, מסיפורך נראה כי חברך סובל מלחץ על שורש העצב של L4 מימין. לחץ זה נובע מפריצת הדיסק בL4-5 הלוחצת על שורש זה במקום יציאתו מעמוד השדרה. הכאב הראשוני בגב נבע ככל הנראה מהקרעים ברקמת הדיסק הבין-חוליתי וכאשר הדיסק החל ללחוץ על העצב החלו הסימפטומים ברגל. כל מה שאת מתארת (שינויי תחושה, נימול, אובדן כוח ורפלקס מתאימים ללחץ על העצב. ממליץ להמשיך טיפולי פיזיותרפיה ולהתחיל גם טיפולי כירופרקטיקה במקביל. רצוי לנסות חבישות נוירודינמיות להקלה על התהליך הדלקתי בשורש העצב. במידה ואין שיפור בכוח יש מקום לשקול הליך ניתוחי. בהצלחה, ד"ר יואב מוריץ - כירופרקט מרכז ליגד 2, המעיין 4, מודיעין. 08-9266335 מרכז רפואי אסף-הרופא, צריפין www.drmoritz.co.il

09/06/2011 | 12:31 | מאת: עדי

במידה והאורתופד ימליץ על כדורים כנגד דלקת (במידה ויש באיזור)האם כדאי לקחת?הם יעזרו או יפגעו?והאם כדאי לעשות מנוי לבריכה ולבצע שחייה או שזה משהו שלא מוכח כעוזר ? פריצת דיסק יכולה להיעלם לאחר טיפול פיזיותרפי או אצל כירופרקט? או שזה משהו שחיים איתו כל החיים?

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב