זאת חוליה? זאת חוליגנית!

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

25/08/2010 | 12:53 | מאת: משה

שלום וברכה. אני בן 25. לאחר הסבר חפוז בחוסר סבלנות, קבלתי מהאורתופד הפניה לפיזיותרפיה ("המון פיזיותרפיה"), בה נכתב כך (אצטט רק מה שאינני מבין): תלונות: יישור לורדוזיס מותני; ליסטזיס דרגה 2 בין L5S1; ממצאים: רגישות מעבר גבי מותני; יישור לורדוזיס מותני; נוירולוגיה תקינה; SLR שלילי; אבחנה משוערת: BACKACHE; SPONDYLOLISTHESIS L5S1 grade 2 יש לי 5 שאלות: 1) לא כל כך הבנתי את המצב: הגב שלי ישר מדי וחוליה אחת זזה ממקומה? 2) יש דרך להחזיר את החוליה למקומה? או לפחות להבטיח שהסטייה שלה לא תחמיר? 3) עלי להימנע מפעולות מסוימות, כהרמת משקולות או ריצה? 4) מה גורם לבעיה בחוליה הזו: יציבתי הלא נכונה? הרמת משאות כבדים באופן לא מבוקר? 5) ישנן דרכים נוספות לטיפול ביציבה בנוסף לפיזיותרפיה? מהן? אשמח מאוד אם תעזור לי להשלים את החסר. כל טוב!

25/08/2010 | 13:20 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום משה, ספונדילוליסטזיס זו בעיה המתארת תזוזה של חוליה הנגרמת מניתוק (שבר) של עצם בצידה האחורי של החוליה. בדרך כלל הניתוק הזה נגרם בגיל הנעורים ולא מתבטא בכאב. הכאב מתחיל כשיש הרבה עומס על הגב בגיל מאוחר יותר כתוצאה מישיבה ממושכת, מריצה ומהרמת משאות. אי אפשר להחזיר חוליה למקומה אבל אפשר למנע המשך החמרה של הבעיה ואפשר לטפל בכאב ע"י הקטנת הלחץ של החוליה על עצבים באזור עמוד השדרה. זאת עושים ע"י טיפול כירופרקטי בשלוב עם תרגילי התעמלות למתיחה של שרירי הגב ולחיזוק של מייצבי עמוד השדרה. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט טורטשינר 1, רמת אביב 03-6470119 ארז 308, גאליה 08-9319149

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב