ספונדילוליסטזיס והריון

דיון מתוך פורום  כירופרקטיקה ובריאות הגב

07/08/2010 | 13:20 | מאת: הדס

שלום ד"ר געש, שמי הדס, בת 36. סובלת מכאבי גב קשים יומיומיים ומזה שנה חלה החמרה בכאבים. הממצאים לאחר CT: חוליות L4-L5 ספונדילוליסטזיס דו צדדי עם ליסטזיס דרגה 1. דיסקית בינחולייתית מנוונת עם תופעת ואקום. בלט דיסק צדדי ימני מלווה בזיזים בולטים מגופי החוליות הסמוכות. נצפית דחיקת מוצא העצב הימני. מודגמת חוליית מעבר L5 עם המיסקראליזציה משמאל. בחודשים האחרונים אני נוטלת ארקוקסיה לשיכוך הכאבים וכעת מעוניינת להכנס להריון. ידוע לי שלא אוכל ליטול משככי כאבים כארקוקסיה בהריון ובהנקה ואני תוהה איך אשא את הכאבים ללא תרופות. יש סיכוי שהריון יבטל/יצמצם את הכאבים במצבי? אני שוקלת ניתוח אך בשל גילי אני מעדיפה להכנס להריון קודם כל. כמה זמן לאחר ניתוח עמוד השדרה ישוקם על מנת להכנס להריון והאם הריון לא יפגע בהשגי ניתוח?

07/08/2010 | 23:47 | מאת: ד"ר יובל געש

שלום הדס, ראשית אני רוצה להרגיע אותך, אין צורך בניתוח וניתן לפתור בעיה כזו באמצעות טיפול שמרני. במצב כזה, יש לבצע מתיחה של עמוד השדרה התחתון והרחקת החוליות מהדיסק ומהעצב הפגוע (תשאלי כירופרקט באזור מגוריך על שיטת flexion-distraction). כאשר יש רגיעה בכאבים אפשר להתחיל לחזק את השרירים המייצבים של עמוד השדרה ולתת לגוף לבצע את פעולת התנועה התקינה של הגב עם שמירה על מרווחים תקינים בין החוליות. אחרי טיפול אין בעיה עם הריון וניתן לחזור לאורך חיים רגיל עם שמירה על הגב באמצעות תרגילי התעמלות וטיפולי "תחזוקה" תקופתיים. בהצלחה, ד"ר יובל געש כירופרקט טורטשינר 1 רמת-אביב, ת"א 03-6470119 ארז 308, גאליה 08-9319149

מנהל פורום כירופרקטיקה ובריאות הגב