ריבוי שתן מספר שאלות

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

22/05/2004 | 23:56 | מאת: זיו

היי יש לי בעיה שאני צריך ללכת להשתין כל שעתיים נבדקתי בעבר בדיקה אולטרסאונד והתגלה שארית שתן,כעבור שנה עשיתי בדיקה אורודינמית ונמצא תפקודי שלפוחית תקינים (כיום גם השתן יוצא בזרימה שותפת ולא טיפטוף) יכול להיות שהתרגלה לי השלפוחית ללכת להתרוקן כל שעתיים ? במידה וזה כך כיצד אני מרגיל אותה מחדש אציין שאני יכול להתאפק עד שלש ארבע שעות ,לאחר 4 שעות אני כבר צריך מאד דחוף להתרוקן , בלילה אני קם בין 4-6 שעות לשירותים ונדיר מאד מאד שאני לא קם (לא זוכר מתי זה קרה לאחרונה) ההרגשה שלי בד"כ של כאילו יש כמה טיפות בקצה הפין שנשארו כמו כן אחרי פעולה מינית ,הצורך להתרוקן קטן (שוב לשעתיים אחרי הפעולה) מה יכול להיות הבעיה ,משהו בפין ,בשלפוחית , השלפוחית שהתרגלה ,או בכלל משהו נפשי ? הנה מספר פרטים על הבדיקות שעברתי באולטרא סאונד שנערך בדצמבר 2002: מרקם גודל ומבנה הקליות בגדר תקין. אין עדות להידרו נפרוזיס או אבנים,אין עדות לסימני נפרוניה או אבצס, דפנות השלפוחית סידים,קיבולת תקינה.לאחר התרוקנות שארית 230סמק. ערמונית במנח תקין,משקל 9 גרם. בבדיקה אירודנמית שנערכה בנומבמבר האחרון : on UDS- normal sensation.no UICs.Normal compliance with slighty reduced max bladder capacity 386CC on voiding -could not void,was sent to the flowmeter.the patient voided several times each time 20-80cc DX - bashful bladder syn?? כמצויין יש לי באמת שלפוחית ביישנית ואני לא יכול להתרוקן בכל מצב בתודה מראש , זיו

27/05/2004 | 09:41 | מאת: ד"ר קונדריאה

זהו פורום בריחת שתן בנשים. אנא םנה לפורום אורולוגי

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה