אחרי ניתוח- פעילות גופנית וחיזוק הגוף

דיון מתוך פורום  צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה

10/08/2012 | 08:13 | מאת: אורה

שלום, לפני 10 ימים עברתי ניתוח tvt. כשאני פוסעת בזמן ההליכה אני מרגישה מתח- כמו הגבלה של גודל הצעדים, ועקב זה רציתי לדעת איזה תנועות מומלצות בכדי לעזור לגוף להשתקם ואיזה אינן מומלצות. למשל האם פיסוק יזיק (כמו תנועות שחייה) ומה עם תרגול יוגה שכולל כפיפות קדימה ואחורה ופיסוקים של הרגליים- האם זה מפריע להחלמה או מסייע לה? אני מאד רוצה לעזור לגוף לחזור לעצמו ע"י תנועה מבלי לגרום לנזקים. שאלה נוספת: אני מרגישה שהתפרים במפשעה- מתחת לעור נמסו כמעט לגמרי ושאין בעיות של הטלת שתן או בריחה. מתי אוכל להיכנס לבריכה וים? איך יכול להיווצר זיהום בעצם? ושאלה אחרונה- איך אפשר לעזור לגוף לשמור על תוצאות טובות של הניתוח כדי שלא ישוב למצבו הקודם? עד כמה נפוץ המצב שבו יש התרופפות חוזרת של השרירים שגורמים לבריחת שתן? מהם אמצעי המניעה לזה? תודה רבה!

10/08/2012 | 11:17 | מאת: ד"ר קונדריאה

את יכולה וצריכה לעשות כול מאמץ העולה על רוחך. ניתוח מוצלח לא יתקלקל. לבריכה רק 6 שב לאחר ניתוח.

10/08/2012 | 17:42 | מאת: אורה

תדה על תשובתך! הרפא המנתח אמר לי לא להכנס לים ולבריכה במשך שבועיים ואילו אתה אומר 6 שבועות. זה הבדל משמעותי! איך יכול להיווצר זיהום ואיפה? אם אני מרגישה שהכל בסדר אוכל להכנס אחרי שבועיים? תודה!

מנהל פורום צניחת רחם, דליפת שתן ובעיות בתחום האורוגינקולוגיה